Watermeloensalade met feta en olijven

Voor een geweldig resultaat heb je soms maar weinig ingrediënten nodig. Dat blijkt maar weer bij dit recept. Heerlijk, die frisse, zoete watermeloen in combinatie met feta, zoute olijven en sla. Heerlijk! Wij serveerden hem bij de barbecue, dat is een aanrader. Voor deze salade is geen dressing nodig, een scheutje extra vierge olijfolie is genoeg. Ook is het super snel klaar te maken. Des te meer redenen om deze salade te maken toch?

Ingrediënten voor een grote salade:

– 100 g sla (bijvoorbeeld veldsla, of botersla)

– 1/4 watermeloen

– een hand verse peterselie

– 1 rode ui

– 4 el knoflookolijven

– extra vierge olijfolie 

– 100 g feta

Snijd de watermeloen in blokjes en verwijder het schil. 

Hak de peterselie fijn. Halveer de olijven. Snijd de rode ui fijn.

Doe de sla in een kom. Doe de watermeloen, peterselie, rode ui, olijven en verbrokkelde feta erbij. Giet er wat olijfolie extra vierge over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s