Ijstaart met zomerfruit

Het kan nog! Vind ik tenminste. De nazomer nadert, het frambozenseizoen is bijna afgelopen… maar pak je kans! Cros naar de supermarkt en prop je mandje vol met aardbeien, blauwe bessen, frambozen… of jou favoriete fruit. Deze ijstaart is echt fantastisch vind ik. Hij is heel makkelijk te maken, en je maakt het ijs zelf met maar vier ingredienten! In de winter kan je dit trouwens ook prima maken hoor. Gewoon met wat diepvriesfruit is het net zo lekker. Of geef je eigen touch er aan, waarom zou je er geen appel met kaneel aan toevoegen, voor een herfstig taartje? Of stoofpeer? Kan allemaal. Ik verzeker je in ieder geval op een groot succes, alleen al als je deze prachtige taart op tafel zet.

Ingredienten voor 1 grote taart:

– 1 pondje cake

– 250 ml slagroom

– 1 blik gecondenseerde melk

– 50 ml melk

– 1 vanillestokje of 1 tl vanille extract

– Zomerfruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, perzik, nectarine of kersen

– 50 g pure chocolade

Snijd de cake in plakken en verdeel deze over de bodem van een grote taartvorm.

Mix de slagroom lobbig. Mix de gecondenseerde melk met de melk, en de vanille extract òf het merg van het vanillestokje.

Roer de slagroom met het melkmengsel.

Smelt de chocolade au bain marie.

Giet het slagroommengsel in de taartvorm. Spatel voorzichtig de pure chocolade over dit mengsel. Maak rondjes met een satéprikker, zodat er mooie swirls ontstaan. 

Zet minimaal vijf en een half uur in de diepvries.

Verdeel vlak voor het serveren nog wat zomerfruit erbij, door het op de taart te verdelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s