Fietsvakantie Augustus 2017

Daar ben ik weer met een nieuw vakantieverslag! Wat een leuk leven heb ik ;). Al was het niet een relaxvakantie, maar een sportief fietsweekend! Maar het was heel leuk, ik was samen met Elisa op pad trouwens. Ik vertel je in deze blog wat ik allemaal heb gedaan.

Maandag 28 augustus

We vertrokken om negen uur (slik, weg vakantieritme) van huis, waar we werden uitgezwaaid door onze ouders. We waren superdruk in het begin, en hadden nog alle energie (ondanks ik die nacht heel slecht geslapen had, maar daar heb ik geen last van gehad!). We fietsten dan ook binnen 2,5 uur naar Egmond aan Zee. Plus een kleine pauze. We fietsten door Heerhugowaard en Alkmaar. We kenden de weg een beetje, dus we waren gelukkig niet verkeerd gefietst.

Om een uur of half een kwamen we aan bij het adresje die we hadden geboekt van Vrienden op de Fiets. We waren super blij met de accommodatie: lag op nog geen halve kilometer van de kust af, en dus ook het leuke kleine centrum om de hoek. We hadden een klein huisje in hun achtertuin, daar konden we zitten en het had zelfs een bovenverdieping met lekkere bedden.

We gingen daarna lekker op het strand liggen, en lunchen. Ik had van tevoren al een lekkere salade voor de lunch gemaakt, met tortellini, tomaat, pesto en nog meer lekkers. Het recept komt binnenkort online!

Later gingen we het dorp in om een ijsje te halen bij onze favo ijssalon Rosita’s. Tip van ons als je in Egmond bent!

Even later gingen we weer terug naar het huisje om daar even te douchen. Om half zeven gingen we naar het restaurant waar we hadden gereserveerd, bij Eazee. Ik wilde daar graag heen, omdat het er pas sinds 2016 zit, en het leek me leuk en lekker. We hebben er heerlijk gegeten, en ook nog buiten in de zon. Als voorgerecht hadden we een antipasti plank, en die was ruim gevuld! We hadden enorme trek, maar normaal gesproken zou dit gewoon als hoofdmaaltijd kunnen dienen. Er lagen verschillende Italiaanse vleeswaren op, verschillende kazen, gegrilde groenten, flatbread, ander brood, pesto, olijven… en alles zo lekker! Als hoofdgerecht deelden we een pizza met zalm, spinazie en rode ui. Ook echt heerlijk.

 

Dinsdag 29 Augustus

Vandaag stonden we al om halfnegen op. We hebben ontbeten (niet een top ontbijt…), en we stapten om kwart voor tien weer op de fiets om te vertrekken naar… Edam! De teller gaf 45 kilometer aan.

We fietsten eerst via Limmen en Uitgeest. Daarna hebben we heel raar omgefietst. Uiteindelijk kwamen we bij Akersloot uit en namen daar het pondje. Toen kwamen we bij een heel schattig dorp, West-Graftdijk. Daar hebben we geluncht, we hadden bij de Jumbo salades gekocht. Ik een bietensalade met geitenkaas en walnoten, Elisa een Griekse salade met feta. Daarna hebben we nog twee pondjes genomen, bij Oostknollendam en bij Spijkerboor. Die bij Oostknollendam konden we zelf doen! Je moest gewoon aan een soort rad draaien, zo ging je vooruit.

We fietsten door het mooie Jisp en Neck, en uiteindelijk kwamen we in Purmerend en besloten we dat we dubbeldik een ijsje hadden verdiend. Ik nam Tony’s Chocolonely en dadel mascarpone ijs. Genieten.

Daarna de laatste tien kilometer eindsprint, en we waren kapot! Zestig kilometer hadden we ongeveer gefietst. Pfoe. We gingen even wat drinken bij het Damhotel, en om vijf uur gingen we naar het adresje van Vrienden op de Fiets. Daarna gingen we eten bij la Galera, een Italiaans restaurant. Daar ben ik al vaker geweest, een topper! We namen vooraf weer een anti pasti plankje, en als hoofdgerecht een Caesar salad. Die was echt goed!

We gingen later die avond nog bij de Fortuna eten, ook in Edam. Je zit daar super leuk buiten in de tuin. We namen wat te drinken en appeltaart.

 

Woensdag 30 Augustus

We stonden weer om half negen op, en gingen naar beneden voor een lekker ontbijtje met eitjes en broodjes. Helaas regende het buiten. We vertrokken om half elf, in de regen want die bleef een beetje aanhouden. We gingen eerst naar Volendam, daar een rondje lopen. Even later besloten we naar huis te fietsen, naar Hoorn. We waren zo moe!

Thuis aangekomen stond er een heerlijke lunch voor me klaar. Dat was een fijn welkom :).

Edam

 

Caesar salad 

Egmond bij zonsondergang

Eten bij Eazee

Advertenties

2 gedachten over “Fietsvakantie Augustus 2017

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: