Aziatische noedels met balletjes en broccoli

Het was weer tijd om eens naar opa en oma te gaan. Ik kook dan vaak voor ze, dan worden ze heel blij:)). Ik heb inmiddels wel door wat hun smaak is. Ze houden van gerechten met veel saus, vlees en vis mag niet ontbreken en liever niet te gek. Ook niet te hard eten, want dan breekt hun kunstgebit af;). 

Altijd als opa en oma komen eten, en we willen een snel menuutje op tafel, maken we vaak een Aziatische wok. Gewoon wat eiernoedels, die in een paar minuten klaar zijn, een zak wokgroenten met wat kipfilet of vegetarische wokstukjes. Ff wokken met wat zoetzure saus, en klaar is je lekkere wokschotel! Gek genoeg denken opa en oma altijd dat we uren voor het eten in de keuken hebben gestaan, omdat ze het zo lekker vinden. Doen we maar net alsof dat zo is ;).

Dit recept vonden ze dus ook fantastisch. Deze wokschotel met broccoli en zelfgemaakte, gekruide gehaktballen in een Aziatische saus werd goedkeurd! ‘We hebben er drie keer van gegeten, maar we kregen er maar geen genoeg van!’ Aldus opa. Die man kan soms zulke goede dingen zeggen. Ik hoop dat jullie hetzelfde zeggen als jullie dit recept hebben gemaakt!

Voor de meatballs:

– 350 g gehakt

– 1 ei

– 50 g paneermeel

– 1 tl currypoeder 

– 1 tl gemberpoeder

– 1 tl gemalen koriander

– snufje chilipoeder

– 1 tl Laos

– 50 g bloem

Verder heb je nodig:

– 1 pak eiernoedels

– 1 broccoli

– 1 paprika

– 4 el ketchup 

– 1 el oestersaus 

– 2 teentjes knoflook

– 2 el sojasaus

– 1 el bruine basterdsuiker

– een paar druppels tabasco

– sesamolie

Meng alle ingrediënten voor de meatballs, behalve de bloem door elkaar. Vorm kleine balletjes. Doe het bloem in een bakje en haal elk balletje door de bloem.

Snijd van de broccoli de roosjes af, en een deel van de stam (is ook eetbaar!). Maak schoon en kook de broccoli een paar minuutjes beetgaar in een laagje water.

Zet een pan water aan de kook voor de noedels.

Verhit een scheut sesamolie en een klont boter in de koekenpan, en bak hierin de balletjes op laag vuur, leg de deksel erop.

Hak de knoflook fijn, en snijd de paprika in blokjes. Voeg deze bij de gehaktballetjes. 

Voeg ook de broccoli, soyasaus, basterdsuiker, ketchup, oestersaus en tabasco toe. Zet het vuur hoog en roer goed door.

Kook de noedels volgens de verpakking.

Serveer met wat cashewnoten en sesamzaad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s