Caesar salad

Bij de vraag, ‘Wat is je favoriete salade?’ is Caesar salad meestal het antwoord. Ik weet niet wat ik heb, maar ik kan deze salade opeens niet meer weerstaan. In vele restaurants heb ik ze al besteld: ook omdat ik benieuwd ben hoe ze hem daar maken. Bij de een doen ze bacon, bij de ander parmezaan, bij de ander croutons, of gewoon alles. Eigenlijk houdt bijna niemand zich aan het originele caesar salad recept. Deze salade bestaat namelijk origineel uit zes ingrediënten: Romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, Worcestershire saus en ei. En hoe wij hem maken? We voegen er kip, bacon en ansjovisdressing aan toe. Maar daar is helemaal niks mis mee hoor! Maakt het alleen maar lekkerder.

Ik maak er al helemaal een potje van. Hoe durf ik, nadat ik de originele ingrediënten verteld heb nog een recept voor ‘Caesar salad’ te delen, die totaal niet overeen staat met de traditionele salade? Nou, omdat ik altijd mijn eigen draai aan recepten geef:). Ik maak de salade lekker vullend, zodat je hem als avondeten kan serveren. Hij is ook wat gezonder dan de gemiddelde caesar salad. En misschien wel lekkerder…

 

Ingrediënten:

– 150 g little gem sla

– 2 sneeën dik brood

– 1 pakje serranoham (100 g)

– 50 g parmezaan

– 1/2 avocado

– 3 eieren

Voor de dressing:

– 2 el yoghurt

– 1 el mayonaise

– 1 tl mosterd

– 2 ansjovisjes

– 1 tl kappertjes

Voor de kip:

– 1 kipfilet

– 1 tl honing

– 1 tl rozemarijn

– 1 tl oregano

– 1 tl citroensap

– 1 el olijfolie

Marineer de kip zo lang van tevoren met de honing, olijfolie, citroensap, oregano, rozemarijn en peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bak de kip in aluminiumfolie in 25 minuten gaar.

Kook de eieren hard, pel ze en laat afkoelen.

Haal de slappe bladeren van de sla eraf, en maak de sla schoon.

Verhoog de temperatuur in de oven tot 220 graden. Scheur het brood in grove stukken, en besprenkel met veel olijfolie extra vierge en peper en zout. Zet ongeveer 10 minuten in de oven, schep ze halverwege om.

Bak ook de plakken serranoham in de oven knapperig. Dit zo ongeveer een minuutje of 10-15 op 200 graden.

Maak de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de staafmixer en mix tot een gladde dressing. Vergeet er niet wat peper en zout bij te doen.

Snijd de avocado in stukjes.

Verdeel de sla in een brede kom. Verdeel daarover partjes ei, avocado, plakjes kip, serranoham, croutons en flink wat geraspte parmezaan. Serveer met de dressing.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik hou ook heel erg van ansjovis!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s