Burrito’s a la Laura

Hoi!

Vandaag geen recept van mij, maar een recept van gastblogger Laura!

Laura heeft nog maar net een blog opgestart. Ik vroeg haar of ze een gastblog wilde schrijven, een recept of iets anders bijpassend bij mijn blog. Meteen die dag erna stuurde ze mij een mail, met een heel uitgeschreven recept! Ze is nu al een top blogger!

Ze maakte een recept voor burrito’s. Het perfecte comfortfood al mag ik het zeggen. In Laura’s burrito’s zit zelfgemaakte guacamole, een gehakt-bonen vulling, en creme fraiche. En lekker gekruid, zonder pakjes en zakjes. Lees hieronder het recept en een kort verhaaltje van haar!

Beste volgers van Your Inspiration World,

Vandaag een andere blog dan normaal. Deze blog schrijf ik namelijk vanuit een andere blogsite, genaamd “Billions of Lives”. 

Yep, that’s right, jullie lezen een stuk van een andere schrijver deze keer! 

Mijn naam is Laura en ik heb een eigen blog, waar jullie later nog volop van kunnen genieten, maar nu eerst: 

Burrito’s! 
Ik ben van mening dat je superveel verschillende, lekkere burrito’s kan maken en oneindig kan combineren. Maar toch heb ik ongeveer een jaar geleden echt dé beste burrito ooit gemaakt! Hieronder kunnen jullie het recept lezen en als je deze stappen allemaal precies volgt, wordt het echt genieten! 
Dit recept is gemaakt voor twee tot drie personen. Wanneer er met meer gegeten wordt, kun je van alles iets meer klaarmaken (bijvoorbeeld i.p.v. 250 gram gehakt, 400 of twee paprika’s i.p.v. één).

Oké, laten we dan nu beginnen!

De ingrediënten en benodigdheden:

1. Wraps (1 pak van 8 stuks) normale of whole wheat, dat maakt niet uit)

2. Crème fraiche (1 pakje)

3. Gehakt (250 gram) 

4. Een paprika

5. Een doosje champignons

6. Twee uien

7. Een pot bruine bonen

8. Kruiden: paprikakruiden, knoflookpoeder, zout en peper

9. Curry (twee eetlepels) 

10. Avocado’s (3)

11. Citroensap

12. Een wokpan (met spatel)

13. Een schaaltje

14. Een stamper (waarmee je ook stamppot maakt 😉 )

15. Een snijdplank

16. Een mesje en een lepel

 
Het bereiden

Het gerecht bestaat uit een warme soort saus en een koude guacamole. De crème fraiche wordt bij het opmaken van de burrito’s pas gebruikt, koud. 

Stap 1. Snijdt de paprika, champignons en uien in stukjes, hoe groot je deze zelf fijn vindt. Laat een halve ui over.

Stap 2. Pak het schaaltje, want hier wordt de guacamole in gemaakt. Snijdt alle avocado’s verticaal open, langs de pit heen en haal de twee helften van elkaar af. Haal vervolgens de pit uit de helft waar deze nog inzit. Lepel vervolgens beide helften leeg met een lepel en voeg dit toe aan het schaaltje. 

Stap 3. Wanneer alle avocado’s klaargemaakt zijn en zich in het schaaltje bevinden, voeg je één eetlepel citroensap toe. 

Stap 4. Snijdt een halve ui in zo klein mogelijke stukjes en voeg deze daarna toe aan het schaaltje voor de guacamole. 

Stap 5. Nu zit alles bij elkaar en kan er gestampt en gemengd worden. Gebruik de stamper om de avocado’s te pletten en ervoor te zorgen dat het geheel en soort prutje wordt. Wanneer je geen stamper hebt of deze te onhandig groot is, gebruik je een vork om te pureren. Meng het geheel goed door elkaar tot het een glad prutje is, en voila, dat is jouw guacamole! 

Laat deze nog even staan met eventueel wat folie erover. We gaan nu namelijk over naar de warme saus. 

Stap 6. Verhit wat olie of boter in de wokpan en voeg het gehakt toe aan de pan, wanneer de olie of boter goed verhit is. Haal het gehakt met een spatel, vork of ander keukengereedschap goed los van elkaar en zorg dat deze eerst zo goed als helemaal gaar (bruin) wordt. 

Stap 7. Wanneer het gehakt (bijna) helemaal gaar is, voeg je de kruiden toe. Dit kun je het beste op eigen smaak doen, ik gooi er altijd redelijk veel kruiden door. Eerst gebruiken we zout en peper. Daarna voegen we paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Gebruik zoveel je zelf wil en je kunt ook altijd proeven tussendoor! Deze kruiden mogen allemaal achter elkaar gelijk erbij gedaan worden. Roer dit alles goed door elkaar.

Stap 8. Het gehakt is nu allemaal gaar en je kan de gesneden paprika, champignons en ui erbij in de pan doen. Dit mag ook gewoon allemaal tegelijk. Zorg ervoor dat dit een tijdje zo doorbakt en je ondertussen een aantal keer doorroert. 

Stap 9. Controleer of de groenten en vooral de champignons al gebakken en gekleurd zijn. Als dit zo is, kun je de bruine bonen erbij gooien. Voor twee personen neem ik meestal niet de hele pot, maar ongeveer driekwart. Dit hangt dus af van de hoeveelheid personen die ervan mee eten. 

Nu komt iets belangrijks en misschien aparts, maar nu gaan we gelijk met de stamper de bonen in de wokpan pletten. Zo maak je een soort bonenprutje, wat de substantie van de saus ook vormt. Niet alle bonen zullen makkelijk kapot gaan, maar dit hoeft ook niet. Stamp zolang door als je zelf wil, maar het ideaal is om te stampen totdat er een soort saus ontstaat van de bonen. De overige hele bonen kunnen er gewoon zo in blijven! 

Stap 10. Laat dit geheel nog even pruttelen, maar roer ook zeker veel door. Wanneer je merkt dat de saus heel dik is, wat heel goed mogelijk is, kun je er wat water bij doen. Hier heb ik geen afmetingen voor, maar dit kun je doen tot de saus zo dun is als je hem wil hebben. Ik zou hem zeker niet té dun maken, anders loopt het uit de wrap later. 

Na ongeveer 5 minuten pruttelen, kun je twee eetlepels doodgewone curry saus (bijvoorbeeld gewoon van Hela) toevoegen aan de saus in de pan. Dit hoeft niet, maar is wel erg lekker erdoor. Roer dit goed door voor nog 2 minuten. 
Stap 11. De warme saus is nu klaar! Tijd om de wraps op te warmen. Ideaal is om deze een klein beetje nat te maken, maar let op dat deze niet té nat worden. Houd je (schone!) vingers even onder de kraag en haal ze dan over de wraps één voor één. Zo worden deze een beetje nat en kunnen ze vervolgens allemaal samen op een bord in de magnetron voor 1 minuut. Je kunt even navoelen of de wraps dan warm genoeg zijn, maar dat lijkt me wel!

Nu is alles gemaakt en is het tijd om de burrito’s op te maken!
Het serveren van de burrito’s 

Dit is voor dit gerecht bijna het belangrijkste onderdeel, omdat de manier waarop de burrito’s worden opgemaakt, de perfecte smaak veroorzaakt! Let op dus 😉 
1. Je pakt een wrap en die leg je plat op je bord

2. Deze besmeer je allereerst met wat koude crème fraiche in alleen het midden van je wrap, ongeveer 5 centimeter breed en de gehele lengte van de wrap lang. 

3. Hier overheen plaats je wat van de warme saus, op dezelfde plak in de wrap.

4. Tot slot doe je daar overheen nog een laagje guacamole. 

5. Nu zit alles op de wrap en kun je hem dichtvouwen. Het is altijd wat lastig uit te leggen hoe je deze precies het best kunt dichtvouwen, maar ik ga het proberen 😉

Eerst pak je de onderkant van de wrap die je omhoog vouwt met een klein randje (ongeveer 5 cm). Dan komen de zijkanten die dus ook niet belegd zijn en deze vouw je één voor één over het midden. 

Slim hierbij, is om onderaan de zijkanten eerst een klein puntje nog naar binnen te vouwen, zodat er later geen beleg uitloopt. 

Zorg dat alle kanten dus gevouwen zijn en je geen saus meer ziet, behalve bij de opening bovenin de wrap. Hier begin je met eten en natuurlijk eet je dit lekker met je handen (als het lukt 😉 ) 

Ik hoop dat het jullie allemaal lukt en dat dit gerecht jullie ook helemaal betoverd, net zoals het bij mij heeft gedaan!

Eet smakelijk! 

X, Laura

Neem een kijkje op mijn eigen blog en volg mij ook voor super spontane en unieke blogs over verschillende onderwerpen!

https://billionsoflives.wordpress.com/ 

Advertenties

Een gedachte over “Burrito’s a la Laura

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: