Eetdagboek week 33

Voor het eerst een eetdagboekje online! Zelf lees ik wekelijks eetdagboekjes van verschillende foodbloggers die ik volg. Dat vind ik namelijk leuk om te lezen, leuker dan recepten. Ik heb er nooit aan gedacht om zelf te gaan schrijven. Tot nu, in de zomervakantie is mijn eetschema best wel boeiend namelijk! Integendeel van in een normale schoolweek. Dan is het bijna altijd: bananenbrood, 2 broodjes, een appel, een snack tussendoor en avondeten. In de vakantie neem ik toch meer de tijd om lekker te eten en iets klaar te maken.

Maandag 14 augustus

Ik stond om 10.15 uur op, en maakte een havermoutje voor mezelf klaar. Lekker met nootjes, lijnzaad, vanillesuiker en vers fruit. Havermout is echt mijn favo brekkie!

Een tijdje na het ontbijt snackte ik wat lekkere pruimen uit de tuin.

Samen met mijn vriendin Elisa ging ik funshoppen bij de aphap in de stad. We zijn losgegaan op de sushi, pizza, chocoladekoekjes, broodjes en Ben&Jerry’s. Ook kochten we een vegetarisch saucijcenbroodje. Oops, had even niet op de prijzen gelet. Maar ja, toen we thuiskwamen hebben we genoten van alles. Ik had ook flinke trek, het was inmiddels al kwart over twee.

Daarna zijn we even naar de haven gefietst, en hebben we daar op een steiger van het zonnetje genoten.

’s Avonds at ik gebakken aardappeltjes met notenballen en wortels. Ook at ik nog een stukje pizza van de lunch.

Rond een uur of tien at ik nog een hand nootjes. Ik ben verslaafd aan de vers gebrande noten van de markt!

Dinsdag 15 augustus

Ik sliep uit tot half elf, ja ik zit echt in het vakantieritme! Ik had heel erg zin in een gepocheert eitje. Met een lopende dooier. En ook in havermout. Tot mijn grote schrik waren de eieren op! Toen werd het een hartig havermoutje met courgette, bonen, mais, kaas, avocado en hummus. Klinkt gek, is ook gek. Maar ik vond het echt lekker haha.

Elisa vroeg of ik bij haar kwam lunchen. Ik nam van huis mozzarella en wraps mee. We lunchten met pancakes, een wraptaartje en een broodje uit de oven met kaas en pesto.

Daarna gingen we een stuk fietsen, naar Heerhugowaard. Dat was ongeveer twintig kilometer. Onderweg hadden we een bakje pruimen gekocht bij een schattig jongetje. Die hebben we onderweg opgeten.

’s Avonds aten we in de stad, de Hoornse kermis is gaande deze week. We hadden vooraf bitterballen, en als hoofdgerecht had ik Vietnamese loempia’s op een salade met walnoten en gemarineerde groenten. Daarna, toen we op de kermis waren, hebben we nog een ijsje bij Vivaldi gehaald. Ik had After Eight smaak.

Woensdag 16 augustus

Ik ontbeet met alweer havermout! Dit keer met nootjes, stukjes kiwi, rozijnen, kaneel, pindakaas en honing.

Ik lunchte vandaag bij mijn neef in Utrecht. Ik at een pompoenbroodje met geitenkaas en rucola, druiven en een perzik.

Die middag deelde ik een appeltaart bij Carla’s in Utrecht, en nam ik een paar hapjes van de blauwe bessen taart. Later die middag snoepte ik nog wat tomaatjes en een stukje kibbeling.

’s Avonds aten we gebakken zalm met gebakken tomaatjes, courgette en champignons, spaghetti en een tomatensalade. Als toetje aten we pruimen en perzik.

Donderdag 17 augustus

Ik ontbeet met een geroosterd broodje met ‘pecan-pinda-walnoot pasta’, een rijstwafel met hummus en kaas, en een stukje suikerbrood.

Deze dag ging ik met Elisa fietsen, we hadden de fietsen nog in Heerhugowaard staan dus daar gingen we met de trein heen. Vanuit Heerhugowaard fietsten we naar Medemblik. Daar hebben we (pas om half 3) geluncht. Ik at een wrap met gerookte kip, pesto en nog meer lekkers.

Toen zijn we weer naar Hoorn gefietst. We hadden 50 km gefietst, dus we waren nogal moe. Toch gingen we koken. We maakten pizza’s, met de bloemkoolbodems van magioni. De een belegden we met gebakken bloemkool met curry, ricotta gemengd met groene curry, wortel en kaas. De ander met hummus, courgette, halloumi en tomaat. We hadden ook nog een goedgevulde salade met sla, wortel, kip, gekookt ei, zelfgemaakte dressing en avocado. Als toetje aten we fruit.

Toen zijn we nog naar Elisa’s huis gelopen om een komkommer te brengen. Ik denk dat we ongeveer 4 km hebben gelopen. Waar we die energie vandaan hebben gehaald weet ik niet. Maar ok. Toen we terugkwamen gingen we Ben & Jerry’s eten en daarna heel veel nootjes.

Vrijdag 18 augustus 

Elisa en ik ontbeten met havermoutpap met pindakaas, kaneel, noten en rozijnen.

We gingen naar Edam met Meike en mijn moeder. Rond 13 uur gingen we weer terug, we hadden allemaal lekkere dingen gehaald bij de Edamse bakker: warm brood, ‘misbaksel’ en dikke koek. We hadden lekker broodjes gebouwd met hummus, kaas, tomaat, enz…

In de middag bakte ik blauwe bessen muffins. Daar at ik er een van. ’s Avonds moest ik werken en at ik daar nog een hapje. Om 11 uur, toen ik thuis was at ik nog fruit en een muffin.

Zaterdag 19 augustus

Ik ontbeet met havermout. Dit keer met pindakaas, kokosflakes, nootjes en marshmallow fluff.

Ik maakte die ochtend een nieuw recept: champignonburgers met tijm en geitenkaas. Super lekker! Het recept komt snel online. Ik at dit trouwens als lunch.

’s Middags gingen we naar de verjaardag van mijn vakantievriendin. ’s Avonds at ik salade met walnoten en feta, brood en gehaktballetjes. Als toetje at ik een magnum met nootjes.

Rond tien uur at ik chips. Om twaalf uur een donut, en om twee uur koekjes. Ik heb deze nacht twee uur geslapen, het was een slaapfeestje.

Zondag 20 augustus

Ik ontbeet met een stokbroodje geitenkaas en komkommer, en een cracker met pindakaas.

Om vier uur was ik thuis en had hele erge honger. Ik at van alles, weet niet meer precies wat…

 

Salade met feta en walnoten, brood en gehaktballetjes

Een blauwebessenmuffin

Twee misbaksels, een dikke koek en een warm brood

Twee magioni pizza’s: De een met halloumi, ricotta, courgette en tomaat, de ander met gebakken bloemkool, wortel, groene curry ricotta en kaas.

Salade met avocado, ei, wortel, tomaatjes, courgette, bloemkool en sla

Wrap voor lunch met gerookte kip, pesto en tomaat

Blauwe bessen taart

Nootjes

Appeltaart bij Carla’s 

Havermout met kiwi, nootjes, pindakaas en kaneel

Salade met walnoten en Vietnamese loempia’s 

Bitterballen

Lunch bij Elisa Pancakes, Wraptaartje, en een broodje uit de oven met pesto en kaas.

Hartige havermout met avocado, kaas, bonen, mais en hummus lol

Pruimen uit de tuin

Havermoutpap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: