Cake met lemon curd en aardbeien

Hmm, wat is deze cake toch lekker. Vooral in de zomer! Vaak geniet ik in de winter veel meer van een zelfgebakken, warme, geurige cake. Terwijl ik dat in de zomer niet per se hoef, dan heb ik meer behoefte aan een ijsje! Maar deze cake… hij is gewoon zomers! Lemon curd met aardbeien, een tropische en zoete combinatie. Gewoon heerlijk. De cake bestaat deels uit yoghurt. Hij is super luchtig. Bak deze cake, in de zomer of winter en je maakt heel veel mensen blij!

Ook als dessert is het een aanrader. Heerlijk om er dan een bolletje ijs of een toefje slagroom bij te serveren.

 

Ingrediënten voor de 1 cake:

– 200 g zelfrijzend bakmeel

– 180 g suiker

– 1 tl citroenrasp

– 3 eieren

– 100 g yoghurt

– 80 ml zonnebloemolie

– snuf zout

– een potje lemon curd, of zelfgemaakte lemon curd

– een bakje aardbeien

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de suiker met de yoghurt, citroensap en eieren. Voeg de zonnebloemolie, het zout, en het zelfrijzend bakmeel toe.

Spatel dit mengsel in een bakvorm, een cakevorm of brownievorm. Als je een cakevorm gebruikt moet hij iets langer dan in een cakevorm, ik gebruikte een brownievorm, toen moest hij er 45 minuten in en ik denk bij de cakevorm 5 of 10 minuutjes langer.

Laat de cake afkoelen.

Besmeer de cake rijkelijk met lemon curd. Verdeel er plakjes aardbeien over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s