Mexicaanse pizza met gerookte kip en avocado

I love de Mexicaanse keuken! Wraps, taco’s, chili, nacho’s… Het gaat er allemaal wel in, en het is het ultieme comfortfood, en al helemaal als er een lekkere laag gesmolten kaas op zit en nog beter: een dot guacamole! Hmm… En wat nog lekkerder is, is deze Mexicaanse pizza. Echt, dit moet je proeven! Hij is gewoonweg waanzinnig. Daarom heb ik je meteen maar het recept voor drie pizza’s gegeven. Je kan ook de helft maken. Uit eigen veiligheid.

Als je van wat pit houdt, zou je ook een pepertje kunnen fijnhakken en deze over de bodem verdelen. Zelf pas ik hier altijd een beetje mee op, omdat te veel pit ook een hoop zachtere smaken kan weglaten. Met dit recept garandeer ik je op succes :).

 

Ingredienten voor twee/drie grote pizza’s

De bodem:

• 500 g bloem (of half volkoren, half bloem)
• 1/2 el zout
• 1 zakje gedroogde gist (a 7 g)
• 1/2 tl fijne kristalsuiker
• 2 el extra vergine olijfolie
• 325 ml lauw water

De topping:

  • 250 g gerookte kip
  • een half doosje tomatenpassatta
  • 2 el fajitakruiden
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 avocado
  • 120 g geraspte kaas
  • een handvol kerstomaatjes + 3 stuks voor de guacamole
  • een snuf cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • 1 el yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse koriander

Kneed alle ingrediënten voor het deeg ongeveer een kwartier, tot je een soepel deeg hebt. Maak er een bol van en laat dit op een warme plek een uur rijzen.

Kneed het deeg dan nogmaals goed door, verdeel in twee of drie porties en rol uit tot dunne bodems.

Besmeer de pizza’s met tomatenpassata, verdeel er fajitakruiden, wat peper en zout, en de teentjes geperste knoflook.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de mozzarella in plakken, en verdeel deze over de pizzabodems. Snijd de gerookte kip in reepjes en verdeel deze ook over de pizza. Halveer een hand kerstomaatjes en verdeel deze over de pizza’s. Verdeel ook de geraspte kaas over de pizza’s.

Zet 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado. Voeg het citroensap, de yoghurt, de verse koriander, peper en zout, het cayennepoeder.

Advertenties

16 Comments Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Ziet er zo lekker uit! Ik moet ook maar eens een pizza gaan maken! ;D

    Liked by 1 persoon

  2. Billions of Lives schreef:

    Super leuk recept, maar die pizza met truffel en manchego is denk ik meer mijn ding haha! Ziet er super lekker uit. Ik volg jou zeker vanaf nu!! Als je heel even tijd hebt, zou het super zijn als je even mijn nieuwe blog bekijkt en volgt. Ik begin pas net, dus zou super zijn 🙂

    Liked by 1 persoon

    1. Tuurlijk! Leuk dat je ook een blog hebt. Heb je ook instagram voor je blog? Dat is wel een tip, zo krijg je best snel volgers:)

      Like

      1. Billions of Lives schreef:

        Dankjewel!! Nee ik heb geen instagram helaas. Ik probeer ook zoveel mogelijk via facebook en hier maar het is inderdaad wel even zoeken en afwachten hoeveel volgers er volgen 😉

        Like

    2. Ik kom niet op je site… sorry!

      Like

      1. Billions of Lives schreef:

        Oh, gek, hoe kan dat?

        Like

      2. Billions of Lives schreef:

        https://billionsoflives.wordpress.com/ Dit is de link in ieder geval, mocht dat wel lukken! Alvast dankjewel 🙂

        Liked by 1 persoon

      3. Thanks, ik volg je! Ziet er tof uit. Als je het leuk vind, kan je wel een keer een gastblog schrijven

        Like

      4. Billions of Lives schreef:

        Thank youu! Ik schaam me bijna, maar wat houdt dat precies in?

        Liked by 1 persoon

      5. Haha maakt niet uit! Dat is een artikel dat je schrijft op een andere blog (mijne in dit geval). Lijkt je dat wat? Misschien zou je op die manier een beetje je blog kunnen promoten. Misschien zou je dan iets over eten kunnen schrijven, of een recept kunnen bedenken als je dat leuk vind 😉 dat past wel bij mijn blog namelijk. Mag ook iets anders zijn. Denk er maar ff iver na, ik hoor het wel!

        Like

      6. Billions of Lives schreef:

        Ah ja zoiets had ik al bedacht inderdaad haha! Super leuk, wil ik wel doen denk ik. Ik heb wel een aantal eigen recepten dus zou kunnen en dan beetje met mijn eigen draai? Ik zal het nog wel laten weten anders, goed? Anders kun je misschien je mail geven? Kan ik eentje in word typen ofzo en kan je hem plaatsen als je hem goed vind?

        Liked by 1 persoon

      7. Is goed! Mail maar naar: veerlevankleinwee@gmail.com , leuk dat je het wilt doen 😉

        Like

      8. Billions of Lives schreef:

        Ja joh, doe ik graag! Ik maak morgenavond dat gerecht en dan maak ik gelijk een foto voor erbij! Ik mail je dus denk ik morgenavond of overmorgen 🙂

        Liked by 1 persoon

      9. Billions of Lives schreef:

        Ik heb het artikel al gemaild!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s