Mango-kokosijs 

Sinds ik mijn ijsmachine heb, kan ik zomers niet meer zonder. Ik vind dat ding geweldig! Voorheen, als ik wel eens ijs wilde maken was ik vaak te laat met mijn idee. Dan zou ik nog zes uur moeten wachten totdat het eindelijk een beetje bevroren was. Met mijn ijsmachine heb ik binnen een halfuur lekker ijs. Dit ijs bevat maar drie ingrediënten, en is vet gezond. Nice-cream, zeg maar. Ik zal het wel echt met een ijsmachine maken, ik weet niet hoe het in de vriezer uitpakt. Je moet het wel direct eten als het een halfuur gedraaid heeft, dan heeft het de perfecte sorbetstructuur. Maar wat je ook zou kunnen doen, is het in een ijsvormpje gieten. Zo heb je lekkere ijsjes aan een stokje! Dan zou je ze wel in kunnen vriezen en is er geen ijsmachine voor nodig.

Met kokoscreme bedoel ik het vet van de kokosmelk. Als je een blik kokosmelk hebt, en het vet heeft zich met het vocht gescheiden, dan gebruik je daarvan de creme.

 

Ingrediënten:

– 1 mango

– 2 el kokoscreme

– 200 g yoghurt

 

Haal al het vruchtvlees rondom de pit van de mango af en pureer in de staafmixer. voeg de yoghurt en kokoscreme toe. Mix nogmaals door. 

Met de ijsmachine:

Giet het mengsel in de ijsmachine, en laat een halfuur ongeveer draaien tot smeuïg ijs. Serveer meteen, het wordt te hard als hij weer de vriezer in gaat.

Zonder ijsmachine:

Verdeel het mangomengsel over ijsvormpjes met een stokje en zet minimaal 6 uur in de vriezer. 

 ‘

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: