Filodeeghapjes met avocado, ricotta en doperwten

Een lekker lentereceptje dit, sorry, het is zomer… Maar dat maken deze filodeeghapjes niet minder lekker. Ze zijn lekker fris door de limoen, en lekker licht ook. Wat ook lekker is, is om half ricotta, half geitenkaas te gebruiken. Dan is de smaak iets meer uitgesproken. Het lijkt misschien apart om de avocado in een filodeeghapje te verstoppen, maar het is lekker! Lekker zachte avocado, in een knapperig filodeegpakketje, hmmm… Ze zijn aan te raden als lichte lunch, voorgerecht, of in een hapjesdiner passen ze ook perfect. Voor wie maak jij ze?

 

Ingrediënten voor 8 filodeeghapjes:

  • 8 vellen filodeeg
  • 1/2 avocado
  • 150 g ricotta
  • 1 limoen
  • 100 g diepvrieserwten
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el verse koriander

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de diepvrieserwten kort. Hak de koriander fijn. Roer het sap van de limoen met de ricotta, pijnboompitten, koriander en peper en zout.

Giet de erwten af. Roer de erwten ook door het ricottamengsel.

Snijd de halve avocado in partjes.

Besmeer de vellen filodeeg met extra vierge olijfolie. Verdeel het ricottamengsel over alle vellen, en verdeel alle avocado ook over de vellen, en breng op smaak met nog wat peper en zout. Vouw ze dicht.

Verdeel de bovenkant van de dichtgevouwen hapjes ook met olijfolie. Verdeel ze over een bakplaat, en bak ze in ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin en knapperig.

 

DSC03585DSC03579

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s