Pizza met truffel en manchego

Woaah, deze pizza is hemels! Als je echt lekker Italiaans thuis wilt eten en zelf wilt maken, moet je echt deze pizza maken. Als je de pizza op de pizzasteen afbakt, krijg je helemaal een Italiëgevoel. Crunchy, dunne bodem en een geweldige topping van truffeltapenade, portobello en manchegokaas. Meer heb je niet nodig voor een ultieme smaakbeleving. Deze pizza heeft ook een Spaans tintje: de manchegokaas is een typisch Spaanse kaas. Truffel wordt in Italie vaak gecombineerd met parmezaan, maar manchego is net even iets anders maar oh, zo lekker!

Ik zat ’s middags met mijn moeder bij een gezellig lunchtentje aan het Ijsselmeer, we bekeken de kaart. Stiekem was ik toen al aan het nadenken over het avondeten, want ik wilde koken. Ik bekeek de kaart, en mijn ogen vielen meteen op de pizza’s die op de kaart stonden. Ik heb toen geen pizza genomen, maar deze wel onthouden voor het avondeten. Ik zag dat ze een pizza met manchego belegden. Daar had ik echt zin in. Toen vielen mijn ogen op truffelkroketjes. Truffel stond al lang op mijn lijstje om te eten, maar het kwam er steeds niet van omdat het zo exclusief is. In veel recepten wordt het in pasta verwerkt, vaak met kaas. Toen ontwikkelde ik dit recept in mijn hoofd. ’s Avonds aten we deze pizza, en wow, truffel houden we erin!

 

Ingrediënten voor twee/drie grote pizza’s:

De bodem:

• 500 g bloem (of half volkoren, half bloem)
• 1/2 el zout
• 1 zakje gedroogde gist (a 7 g)
• 1/2 tl fijne kristalsuiker
• 2 el extra vergine olijfolie
• 325 ml lauw water

Voor de topping:

  • 1 potje truffeltapenade (niet te goedkope, probeer er een te vinden met minimaal 10 procent truffel)
  • 4 portobello’s
  • 200 g manchego kaas + extra voor de garnering
  • Rucola
  • Pijnboompitjes
  • Als je van een zoetje erbij houdt: een stukje vijgenbrood

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Roer het bloem met de suiker, gist en zout. Doe de olijfolie en het water erbij. Laat minimaal een halfuur rijzen.

Snijd de portobello’s in plakjes. Schaaf de manchego in plakken met een kaasschaaf.

Verdeel het deeg in twee of drie delen. Rol ze dun uit. Besmeer ze met truffeltapenade. Niet te dik, want dit is kostbaar en heeft een sterke smaak. Verdeel er de portobello over, en de manchego. Zet twintig minuten in de oven, bak af op de pizzasteen of anders een bakplaat. Houd de pizza’s wel in de gaten, want elke oven is anders.

Verdeel een hand rucola over elke pizza, en maak af met wat gerapste manchego.

 

Advertenties

2 gedachten over “Pizza met truffel en manchego

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Pizza Pollo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: