Fietsvakantie deel 2

En vandaag kunnen jullie deel 2 van onze fantastische fietsvakantie lezen! De laatste drie dagen fietsen, naar Haarlem, Bergen en weer naar huis.

26 juli

Deze dag zijn we na het ontbijt vertrokken naar Haarlem. De route ging via Oegstgeest, Lisse, Vogelenzang en Aerdenhout. We hebben gepicknickt langs een weiland, we hadden salade en een stuk pizza bij de Supermarkt in Lisse gekocht. De route was erg leuk, heel bosrijk, en soms juist een leuk dorpje met leuke straatjes. Het weer was fantastisch. 

We kwamen aan in Haarlem, ik had een ‘Vrienden op de Fiets’ geboekt. Dit is een soort bed&breakfast maar dan voor sporters/fietsers. De ligging van dit adresje was fantastisch. Midden in het centrum! Het lag een paar stappen verwijderd van de kruisstraat. We werden hartelijk ontvangen door een echtpaar, en gingen toen onze kamers bekijken. Daarna gingen we naar een Mexicaans restaurant, Cantina023. Lekker! Ik had veggie taco’s, die mij net iets te pittig waren maarja. Mijn moeder had met pulled beef, die heel lekker was. En mijn vader en zusje met kip. Die was ook super! 

27 juli

We kregen om half negen een ontbijtje, en om negen uur vertrokken we weer. Lekker vroeg! We moesten deze dag 45 km fietsen, maar we hebben een stukje omgereden dus het kwam neer op 50 km. We maakten een stop in Wijk aan Zee, en gingen daar lunchen bij ‘het Strandhuis’. Ik had een lekkere ‘tosti veggie’, erg lekker! Een stuk lekkere foccacia was belegd met feta, gegrilde courgette en geroosterde paprika. Genoten, leuk om ook nog lekker aan het strand te hebben gezeten!

We fietsten door de duinen, in een mooi gebied van Natuurmonumenten. We hadden een top weer ook. We namen een pauze in Egmond, ik zal en moest daar een ijsje halen bij mijn favoriete ijssalon van Egmond. Daarna fietsen we door naar Bergen, naar ons nieuwe adresje. Ditmaal weer een Vrienden op de Fiets, een beetje Oud vrouwtje ontving ons in haar huis, in de buurt van het centrum. Ze liet ons onze kamer zien en we hebben daar even gechilld. Daarna gingen we uit eten bij Wonders in Bergen, ons favoriete restaurant in Bergen! We namen brood met dips vooraf, en als hoofdgerecht nam ik zalmfilet teryaki. Als toetje deelde ik een crème brûlée, die verrukkelijk was! 

28 juli

Vandaag vertrokken we om halftien uit Bergen, we wilden graag een beetje op tijd weer thuis zijn omdat er mensen in ons huis waren (familie) en we wilden hen graag nog even zien. Er stond 35 km op de planning vandaag. Wow, we gingen als een speer! De wind hadden we helemaal mee, dat was super. En we hadden een goed ontbijt gehad dus energie zat er wel in. We gingen in Rustenburg nog even koffie drinken en om half een kwamen we thuis aan. 

Dit was mijn fietsvakantie! Ik vond het ontzettend leuk deze week, ik heb echt genoten. Fietsvakantie is echt voor herhaling vatbaar! Hieronder nog wat foto’s van het tweede deel.

Haarlems straatje

Mijn veggie taco’s

Broodje bij Wonders in Bergen 

En mijn zalmfilet

Heerlijk uitgebreid ontbijt in Bergen 

Ik, op de fiets!

Een gedachte over “Fietsvakantie deel 2

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: