Springrolls met kip en mango #P51challenge

P51 recept it is! Heel blij was ik toen ik het boek van Pauline Weuring opensloeg, en op pagina 51 een recept voor springrolls tegenkwam. I love springrolls! Je kan ze vullen met alles wat jij lekker vind, en eigenlijk is het niks anders dan verse loempia’s. En misschien vind ik ze nog wel lekkerder zonder dat ze gefrituurd zijn. Deze versie is met mango, avocado en kip. Erg lekkere combinatie vind ik altijd, kip en mango, al vind ik zelf gerookte kip en mango nog een lekkerder combinatie. In combinatie met de cashewnoten en munt is het een heerlijk hapje. Lekker dippen in een chilisausje, als dat al nodig is want zonder dat zijn ze ook al heerlijk.

 

Ingredienten voor 8 springrolls

  • 8 rijstvellen
  • 2 kipfilets
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • Handje cashewnoten
  • Handje munt
  • 0,5 liter bouillon

 

Zo maak je het 

Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kipfilets een minuut of 1 zachtjes te garen in de bouillon. Snijd de kip in dunne reepjes en leg deze apart.

Snijd de mango en de avocado in dunne reepjes. Hak de munt en de cashewnoten grof.

Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 tot 45 seconden in het water. Het moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.

Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel wat van de kip, mango en avocado over het midden van het vel. Maak het af met een klein beetje verse munten wat gehakte cashewnoten.

Je gaat de springrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op. Je kunt ze een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerst. Serveer er een lekker chilisausje bij e n je hebt een heerlijke healthy lunch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: