Restotips in Hoorn

De regelmaat van mijn blog is normaal gesproken om de dag een nieuw recept online. Ik plaats niet vaak persoonlijke artikelen of eetdagboekjes. Ikzelf vind het altijd juist leuk om persoonlijke artikelen te lezen van mede-foodbloggers, zo krijg je een beetje een kijkje in hun leven.

Zo zoek ik vaak op resto-tips op de blog van bijvoorbeeld Chickslovefood. Als ik een stad ga bezoeken die ik niet goed ken, vind ik het leuk om alvast leuke hotspots te vinden en eventueel vast te reserveren. Daarom leek het mij ook wel leuk om zelf hotspots en restaurant tips te geven!

Dit keer geef ik jullie tips voor restaurants in Hoorn, en waarschijnlijk zullen sommige van jullie dat niet kennen omdat het een kleine stad is en nogal noordelijk ligt. Maar ik ken er een hoop restaurants, omdat ik bij Hoorn woon. Als je het niet kent, het is zeker de moeite waard om te bezoeken! Niet alleen voor de restaurants, maar ook voor schattige winkeltjes en oude straatjes en pleinen is het de moeite waard.

Trouwens, sorry, maar de foto’s heb ik niet altijd zelf gemaakt… Dat komt omdat mijn telefoon (niet expres…) gereset is, dus alle foto’s waren weg!

Sweet Dreams Tex-Mex Restaurant

Sweet Dreams is een knus, gezellig restaurant op de Roode Steen, een plein waar allerlei leuke restaurants zitten. Je kan er heerlijk Mexicaans eten. De porties zijn groot, en vaak met veel vlees. Maar dat kan je verwachten bij een Mexicaan. Ik kom hier regelmatig, meestal voor avondeten. De vorige keer dat ik hier was nam ik de Todos, omdat ik niet kon kiezen wat ik wilde nemen! Ik kreeg een flink bord met een worstje, pittige rijst, een soort burgertje, salade, een kipspiesje en een stukje wrap. Allemaal lekker. Mijn zusje en moeder hadden allebei spareribs, en die vonden ze ook heel goed.

Afbeeldingsresultaat voor sweet dreams hoorn todosAfbeeldingsresultaat voor sweet dreams hoorn todos

https://sweetdreams.nl/

 

Loft der Zotheid

Loft der zotheid is veruit mijn favoriete restaurant in Hoorn. Elke keer als ik er kom word ik ten eerste verrast door de telkens weer afwisselende menukaart, en als mijn eten er aan komt word ik misschien wel nog blijer. Loft der Zotheid zit aan een ander restaurant vast, de Zwarte Olifant. Voor diner kan je terecht bij Loft, en voor lunch de Zwarte Olifant. De keuken is volgens mij gewoon hetzelfde. Ze serveren lekker veel groenten, en alles wordt enorm goed bereid. Toen ik er voor het laatst was, ging ik lunchen met een vriendin. Zij nam een Chinese wrap gevuld met kip, zoetzure komkommer en kerriemayo. Ik nam een tosti met rode curry, beemsterkaas en koriander. Was beide heerlijk. Toen ik er laatst ging dineren met mijn ouders, heb ik ook enorm genoten. Op de kaart kan je kleine gerechten bestellen. Het aanbod is groot vind ik! We hebben heerlijk zitten smullen van de mini pita’s met Surinaamse kip, een flatbreadpizza, Berenjenas, oftewel gegrilde courgette, aubergine en geitenkaas (ik wist eerst niet wat dit was hoor!), rauwe tonijn, een gepofte zoete aardappel, en nog meer! De bediening is ook erg aardig, en het restaurant is leuk ingericht.

Afbeeldingsresultaat voor loft der zotheid hoornloft

http://www.loftderzotheid.nl/

 

Brasserie De Tuynkamer

Wist je dat De Tuynkamer is uitgeroepen tot beste brasserie van Nederland? Van koffie tot diner kan je hier genieten, in dit restaurant met altijd reuring! Buiten hebben ze een tuin terras, maar binnen kan je ook leuk zitten, het is er lekker licht. Voor lunch kan je er elke dag naartoe, diner serveren ze alleen van donderdag t/m zondag. De vorige keer dat ik hier was, heb ik hier ’s avonds gegeten. Ik nam een lekkere salade met kip, cashewnoten en champignons. Mijn zusje had friet met een frikandel (duh), mijn moeder lamsbiefstuk en mijn vader hetzelfde als mij. Een tijdje geleden heb ik er ook lekker geluncht, een Boerenlandsandwich met geroosterde paprika hummus en schapenkaas.

20170722_125742

http://www.detuynkamer.nl/

 

Japanese Unlimited Dinner: Soya

Wil je echt lekker sushi eten? Ga dan naar restaurant Soya. Je kan er voor een vast bedrag onbeperkt eten, de kaart bestaat uit een groot deel sushi, maar ook vis en vlees op z’n Japans bereidt kan je hier krijgen. Lekker! Ik vind het restaurant zelf vrij druk, en groot. Maar je hebt ook hoekjes, als je het liever iets rustiger hebt.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: