Turks brood met halloumi, gegrilde bietjes en courgette en oregano-olie

Als je mij vraagt wat ik het lekkerste eten vind, weet ik dat waarschijnlijk op dat moment niet. Ik vind namelijk zo ontzettend veel lekker. Er bestaat te veel lekkers om op te noemen. Maar als ik echt even de tijd krijg om er over na te denken, dan kom ik misschien wel uit op dit heerlijke rijkbelegde brood. Dit brood is zo rijkbelegd, dat ik het als avondeten serveer. Er zitten namelijk vet veel groenten in verstopt. Sinds ik halloumi heb ontdekt, ben ik niet meer weg te slaan uit de Turkse supermarkt en de AH in de stad, omdat ze daar deze geweldig lekkere grillkaas verkopen. En als ik dan toch bij de Turkse winkel ben, haal ik zo’n lekker groot brood. De hummus heb ik daar ook gekocht, en dat kan ik je zeker aanraden, die vind ik lekkerder dan bij de supermarkt. Het brood is helemaal lekker als je het nog even onder de grill in de oven legt. Een lekker zomers gevuld broodje!

Ingredienten voor 1 groot gevuld brood:

– 500 g rode bieten

– 1 courgette

– 250 g halloumi

– 1 turks brood

– een bakje hummus naturel

– Sesamzaad

– 1 avocado

– 5/6 grote bladeren sla

Voor de oregano-olie:

– 1 dl olijfolie extra vierge

– 25 g parmezaanse kaas, geraspt

– 25 g pijnboompitten, geroosterd

– 15 g verse oregano

– 1 teen knoflook

 

Snijd de courgette in de lengte in plakken, en de bieten in plakjes. Bak deze beide groenten in een koekenpan in olijfolie.

Je snijd het brood in tweeën in de lengte, en roostert ze in de oven knapperig, beide helften op een hoge temperatuur, tot hij lichtbruin kleurt.

Je besmeert de onderste helft met hummus, en verdeel daar sesamzaad over. Leg de sla, courgette, biet, gegrilde halloumi en avocado (in partjes) erop.

De oregano-olie is een kwestie van de olie met fijngehakte oregano, pijnboompitten (wel heel houden), geraspte parmezaan en geperste knoflook door elkaar mengen en verdelen over het brood (zonder de bovenste helft erop te leggen). Je gebruikt misschien niet alle olie.

WP_20170707_18_09_05_ProDSC03605DSC03600

Advertenties

5 gedachten over “Turks brood met halloumi, gegrilde bietjes en courgette en oregano-olie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: