Lekkere barbecue ideeën

Hi,

Yes, het lekkere weer is aanwezig! Dat betekent lekker vaak naar buiten! En eindelijk weer lekker buiten barbecuen. Vorige jaren liet ik het barbecuen altijd aan mijn vader over. Hij legt er vaak aubergine, courgette, champignons, zalm, vlees en garnalen op. In knoflook gemarineerd. Dat is natuurlijk super lekker, maar ik wilde eens wat nieuws proberen. Ik heb een aantal lekkere receptjes voor jullie, die echt aan te raden zijn! Ook als je normaal niet zoveel afwisselt om op de bbq te leggen, en normaal alleen worsten en hamburgers erop legt, is dit zeker de moeite waard om eens te proberen.

 

Gevulde groenten 

Groenten zijn heerlijk op de barbeque. Je maakt ze extra speciaal door ze te vullen, ik heb een aantal ideeën voor gevulde groenten.

Gevulde aubergine

Je kan aubergines makkelijk uithollen en er een lekkere vulling mee maken. Lekker is om ze te vullen met gebakken champignons, gehakt en peterselie. Ook kan je het uitgeholde van de aubergine meebakken. Eventueel kan je er ook nog kaas over doen.

Gevulde courgette

Courgette kan je net zoals de aubergine uithollen. Voor een heerlijke vulling bak je wat tomaat, spinazie en voeg je wat (gerookte) zalm en ricotta toe. Ook hier kan je het uitgeholde van de courgette meebakken.

Gevulde paprika

Paprika’s zijn uitstekend om te vullen, je kan er veel vulling in kwijt. Ik vind het heerlijk om de paprika eerst te halveren, ze dan zonder vulling op de barbecue te leggen en ze te vullen met een salade op basis van (volkoren)rijst, bulgur of couscous, met feta, gegrilde paprika, tomaat en kruiden.

Gevulde portobello

Portobello’s zijn grote champignons, die uitstekend zijn om te vullen. Je kan ze heel goed op de barbecue leggen, bijvoorbeeld gevuld met geitenkaas en walnoten. Maar als je iets meer wilt uitpakken, heb ik een heel lekker recept voor Gevulde portobello’s met aubergine, paksoi en kokos .

Bulgursalade

Deze hoeft niet op de bbq! Maar als je een tijdje moet wachten op de volgende ronde, wat nog ligt te garen op de barbecue, dan is het lekker om een salade tussendoor te eten. Mijn favoriete bulgursalade bestaat uit bulgur, vers gebrande noten, gewelde grote rozijnen, geroosterde paprika, tomaat, verse peterselie, peper en zout, feta, gebakken champignons en muhammarah. Een flinke lijst, maar het is echt heerlijk. En het is niet erg als je iets weglaat. Muhammarah is zeker de moeite waard om erin te doen. Het is een zoete, licht pittige, Midden-Oosterse spread van geroosterde paprika, walnoten en granaatappel.

 

Vis

Vis is ook heerlijk te bereiden op de barbecue. Ik heb hieronder een paar lekkere tips voor je!

Zalm

Zalm is een dikke aanrader voor op de bbq. Heerlijk om het simpel te houden, marineren in knoflook en goede olijfolie. Ook lekker is het om de zalm in sojasaus te marineren met knoflook.

Garnalenspiezen

Spiesjes! Het ultieme barbecuegevoel. Maar dan geen kipsatéspies, maar een garnalenspies. Heerlijk om de garnalen te marineren in olijfolie, knoflook en citroensap. Serveer het met (zelfgemaakte) knoflooksaus.

Witvis pakketjes

Witte vis is mild van smaak, en vind ik het daarom lekker om het te combineren met groenten of kruiden. Om de smaken goed bewaard te houden, kan je er een aluminiumfoliepakketje van maken. Combineer een witvis naar keus (tilapia, panga…) met verse salie, honing en rauwe Italiaanse ham. Heerlijk!

 

Vlees

Vlees blijft natuurlijk ook een topper voor de barbecue. Ik heb een aantal heerlijke ideeën voor je bedacht, die net even anders zijn dan de standaard hamburger en saté.

Kipburgertjes

Een heerlijk recept voor zelfgemaakte kipburgers. Meer kan ik er niet over zeggen 🙂

Lamsvlees

Lamsbiefstuk of lamshaas is lekker te bereiden op de barbecue, laat het marineren in rozemarijn, olijfolie en citroen. Lekker om met knoflooksaus te marineren.

Shoarmaburger

Normaal is shoarma in reepjes. Maar als je het op de barbecue wilt leggen, kan je er beter burgers van maken. Meng rundergehakt met een ei, paneermeel, peper en zout en shoarmakruiden. Zelf shoarmakruiden maken? Dan hier de ingredienten:

 • 0,5 tl. cayennepeper
 • 0,5 tl. kurkuma
 • 1,0 tl. gemberpoeder
 • 0,5 tl. kaneel
 • 1,0 tl. knoflookpoeder
 • 1,0 tl. djintan
 • 1,0 tl. ketoembar
 • 0,5 tl. nootmuskaat
 • 1,0 tl. paprikapoeder
 • 1,0 tl. peterselie, gedroogd
 • 1,0 tl. piment
 • 1,0 tl. selderijblad, gedroogd
 • 1,0 tl. zout
 • 0,5 tl. zwarte peper

 

DSC03372DSC03378

wp-1491487549621.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: