Wortel-filodeeg vingers

Heey,

Zin in een snelle, gezonde snack? Maak dan deze filodeeg vingers. Ze zijn gevuld met een bospeen, die net even zoeter zijn dan winterwortels. Muhamarrah is een heerlijke spread van Maza, die is samen met Baba Ganoush mijn favo van hun merk. Muhamarrah is een beetje zoet en lichtpittig. Het smaakt heerlijk in deze filosticks. Probeer ze zelf maar!

Ingredienten voor zes filovingers:

– 6 vellen filodeeg

– 6 bospenen

– 2 tomaten

– 1 bol mozzarella

– 6 el muhammarah

– Een hand walnoten

– Een hand verse koriander

– Zoete chilisaus

 

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schrob de bospenen schoon, en kook ze 10 minuutjes in een pan.

Snijd de tomaten en mozzarella in blokjes. Hak de koriander fijn.

Leg een vel filodeeg open, besmeer met een eetlepel muhamarrah, verdeel er een zesde van de mozzarella, koriander en tomaat over, verdeel er wat walnoten over en leg de bospeen er ook op. Rol hem dicht. Herhaal dit tot alles op is.

Leg de sticks op een bakplaat, smeer ze in met olijfolie en geef ze een knapperig korstje door ze 15 minuten in de oven te leggen.

Dip ze in zoete chilisaus.

 

 

DSC03518DSC03527DSC03531

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s