Boekweitsushi

Heey,

Sushifanaten opgelet! Hier komt het eerste sushirecept op Yourinspirationworld! Maar dit is geen gewone sushi… Dit is boekweitsushi!

Ja sorry, heb ik al geen sushirecept, kom ik ineens aan met een recept voor nepsushi. Pff, gezond zeg… Ik kan begrijpen als je zo denkt. Want de beste Japanse sushi kennen we natuurlijk als een rolletje met witte rijst, rauwe vis en soms avocado of komkommer. Dippen in de sojasaus en smullen maar. De reden dat ik boekweitsushi ging maken, was niet gepland. Ik wilde namelijk een salade met boekweit gaan maken. Ik had ooit eens een zak met boekweitkorrels gekocht, en ik verwachtte dat het een rijstachtig product zou zijn, een beetje zoals zilvervliesrijst, met een droge korrel. Resultaat: ik kookte het goedje en het brandde aan. Hele keuken stond blauw, oke, da’s mijn fout ik was niet aan het opletten. Maar toen… Ik besloot de andere helft van de zak een kans te geven dus bereidde het volgens de verpakking en lette dit keer goed op. Maar het werden geen droge korrels, het had meer iets weg van een hele dikke, snijdbare havermoutpap. Shit, dacht ik. Daar gaat mijn salade. Terwijl ik nadacht, dacht ik opeens aan sushirijst, die wel heel erg op de substantie van het boekweitprutje leek. Zou het dan toch nog iets opleveren? Ik ging meteen aan de slag met het briljante idee om er sushi van te maken. Want met wat rijstazijn, opgerold in een norivel en met wat zalm of omelet, is dit echt geen straf om te eten!

 

Ingredienten voor 4 personen:

  • 225 g boekweit
  • 150 g gerookte zalm
  • 4 norivellen
  • 1 ei
  • 1 tl suiker
  • een stukje komkommer
  • 1/2 avocado
  • Soyasaus
  • Wasabi
  • 3/4 el rijstazijn

 

Bereid de boekweit volgens de verpakking.

Kluts het ei met de suiker en een beetje zout.

Roer de rijstazijn door de boekweit, en laat afkoelen.

Snijd de komkommer, omelet en zalm in reepjes, en de avocado in partjes.

Verdeel boekweit over een norivel, zodat de hele vel bedekt is met boekweit. Beleg met avocado, gerookte zalm, omelet of komkommer, of een combinatie daarvan. Rol hem op, en snijd er plakjes van. Herhaal dit tot de boekweit op is.

Serveer met wasabi en sojasaus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: