Frozen yoghurt met aardbeien, bastognekoek en witte chocolade

Heey,

Yoghurt, het is nog steeds niet mijn ding. Maar ik heb allerlei pogingen gedaan om het wel lekker te vinden. En dat is gelukt. Ik lust nu bijvoorbeeld tzatziki, yoghurtsausjes of yoghurt over een pittige rijstschotel bijvoorbeeld. En dan deze frozen yoghurt: heerlijk. Echt waar, deze frozen yoghurt is superromig en lekker fris. Zeker het proberen waard, ook de niet-yoghurtliefhebbers!

Ingrediënten voor een flinke bak ijs:

– 400 g yoghurt 

– 200 ml crème fraiche 

– 80 g suiker

– 100 g bastognekoek

– 100 g aardbeienjam 

– 1 vanillestokje

– een bakje verse aardbeien

– 100 g witte chocolade

Snijd het vanillestokje door de helft en schraap het binnenste (de zwarte puntjes) eruit. 

Mix de yoghurt met de crème fraiche, suiker en merg van het vanillestokje (de zwarte puntjes dus).

Hak de bastognekoeken in stukjes. 

Volg deze instructies als je een ijsmachine gaat gebruiken:

Giet het mengsel in de vernielde ijsmachine en laat 30 minuten ronddraaien. Voeg op de laatste minuut de bastognekoek erdoor. Doe het ijsmengsel in een Bak, en maak met een lepel een swirl van de aardbeienjam. Als je het gaat eten, smelt je de witte chocolade en giet dit over elke ijsportie serveer je het met verse aardbeien. 

Volg deze instructies als je geen ijsmachine gaat gebruiken:

Giet dit mengsel in een diepvriesbestendige bak. Swirl de aardbeienjam er met een lepel door, en doe er eventueel nog wat koekkruimels op. Zet minimaal vijf uur in de vriezer. Smelt voor het serveren de witte chocola, en giet dit over elk bakje met ijs. Serveer met verse aardbeien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s