Thaise groene curry met garnalen en zelfgemaakte boemboe

Heey,

Ik heb de Thaise keuken ontdekt! Of eigenlijk, ik ben hem aan het ontdekken. Ik at laatst een verrukkelijke Thaise rode curry met kip op een foodfestival, en die is in mijn hoofd blijven hangen. Ik surfte wat op internet, een beetje de Thaise keuken aan het ontdekken en te kijken wat de traditionele gerechten daar zijn. Vaak zijn dat curry’s. Ik besloot zelf ook een curry te maken, met zelfgemaakte kruidenpasta. Gember leek mij hier heerlijk in, dus gebruikte ik daar een flink stuk van. Ook bevat deze curry veel groenten. Eventueel zou je de garnalen ook voor kip kunnen vervangen, of een deel witvis gebruiken.

Ingedienten voor 4 personen:

– 300 g garnalen

– 1 courgette

– 400 g thaise roerbakgroenten

– 400 g kokosmelk

– 1 tl vissaus

– 1 el suiker

 

Voor de boemboe:

– 35 g verse gember

– 1 rode peper

– 1 tl kurkuma

– 1 stengel citroengras

– 1 tl komijnzaad

– 3 teentjes knoflook

– een hand verse koriander

– 1 sjalotje

 

Doe alle ingredienten van de boemboe in de staafmixer, geschild zo nodig. Mix tot een fijne substantie.

Snijd de courgette door de helft en dan in plakjes.

Verwarm een flinke scheut olie in een pan. Bak de currypasta even aan, zodat de smaken goed loskomen. Voeg de garnalen toe. En daarna ook de courgette en roerbakgroenten. Bak dit een paar minuten.

Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en roer goed.

Laat dit ongeveer twintig minuten pruttelen. Serveer met rijst of naanbrood.

DSC03564DSC03563DSC03552

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s