Bloemkoolstamppot met veldsla en spekjes

Heey,

Deze stamppot bevat alleen maar groente! Op de spekjes na dan, die een lekker zoute touch aan dit gerecht geven. En de melk, oké. Het is dus super gezond en voedzaam! Het is low carbs, omdat je geen aardappels gebruikt. Maar de structuur en romigheid lijkt heel erg op aardappelpuree! Je eet misschien wel een halve kilo groente per persoon. Als je wat meer pit wilt, kan je ook de veldsla vervangen voor rucola. Dit is een ultiem zomergerecht!

Trouwens, even wat anders: sorry dat ik even geen nieuw artikel heb geplaatst! Dat kwam omdat ik met school naar Zuid Limburg ben geweest, en daar heb ik geen tijd en verbinding gehad. Maar ik ben er weer hoor!

 

Ingrediënten voor 3/4 personen

– 2 bloemkolen

– 150 g spekjes

– 2 uien

– 1 paprika

– 2 handen kerstomaatjes

– 100 g veldsla

– 150 ml melk

– een hand peterselie

 

Snijd de roosjes van de bloemkolen, en was ze in een grote bak. Doe alle bloemkoolstukjes in een grote pan, doe de 150 ml melk erbij en breng de melk aan de kook. Laat 15 minuten koken in de melk.

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en uien in ringen. Halveer de kerstomaatjes.

Roerbak de paprika en uien in olijfolie. Voeg de laatste minuut de tomaatjes toe.

Bak de spekjes in boter tot ze uitgebakken zijn.

Hak de peterselie fijn.

Zet de staafmixer in de pan, en staafmix tot een dikke puree. Voeg peper en zout toe.

Roer de paprika, tomaatjes, ui, peterselie, veldsla en spekjes door de puree.

En klaar is je gezonde stamppot!

DSC03537DSC03532DSC03536

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s