Gevuld visbrood

Heey,

Soms heb ik er ineens enorm veel zin in, een visbrood van de markt. Misschien heb je het wel al eens zien liggen, of zelfs gekocht. Het is een soort rechthoekig stokbrood (of een andere vorm) die gevuld is met vis (duh..). Vaak met een vissalade erin, krab- of zalmsalade. Er zitten meestal ook garnalen bij en nog een ander soort vis. Dit verschilt per vishandel natuurlijk. Ik maakte dit recept gebaseerd op dit lekkere visbrood van de viswinkel. Ik nam een ongesneden bol, het lekkerst is trouwens maisbrood maar die had ik niet. Ik vulde het brood met zelfgemaakte zalmsalade, garnalen en krab.

Ingrediënten voor 1 gevuld brood:

  • 1 ronde grote bol brood (bij voorkeur mais)
  • 1 blik roze zalm
  • 2 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 tl dille
  • een handje verse peterselie
  • 75 g roze garnalen
  • 75 g surimi
  • 2 augurken
  • 2 tl kappertjes

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Haal de graten uit de zalm en roer de gefileerde zalm met de yoghurt, mayonaise, dille, stukjes augurk, kappertjes en gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Hol het brood uit, zorg dat je een ‘brooddeksel’ overhoudt van de bovenkant van het brood. Maak laagjes in het brood van de zalmsalade, stukjes surimi en garnalen. Als alles op is, leg je het broodkapje erbovenop en zet je het ongeveer acht minuten in de oven.

 

DSC03489DSC03495DSC03501

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Lamoois schreef:

    Jamieeee , ziet er lekker uit! Ik ga het zeker ook een keer maken. Bedankt voor het delen van het recept!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s