Krieltjessalade met champignons, gerookte kip en spinazie 

Hee,

Ik zit in een saladefase! Heerlijk, je kan er alle kanten mee op. Je kan een salade maken op basis van een bladgroente of granen. In dit geval maak ik hem met aardappel èn spinazie, dat is ook heerlijk! En de dressing is zo lekker erbij, ik heb ervan genoten! Mijn vader zei: ‘Deze houden we er zeker in Veerle!’ En het fijne aan deze salade is dat je niet per sé alle ingrediënten hoeft aan te houden. Niemand merkt het als je een ui bent vergeten. Of als je de spinazie met sla vervangt. Is ook heel lekker!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

– 400 g krieltjes

– 2 rode uien

– 2 el rodewijnazijn

– 6 grote dadels

– 2 el olijfolie

– 1 eetlepel rozemarijn

– 200 g kastagnechampignons

– 150/200 g spinazie

– 1 gerookte kip

Dressing:

– 1 el mosterd

– 1/2 citroen

– 2 el extra vierge olijfolie

– 1 el wijnazijn

– 1 tl suiker

– Peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de rozemarijn fijn met een mes.

Spreidt de krieltjes over een bakplaat, en besprenkel met olijfolie verdeel er fijngehakte rozemarijn over. Zet dit 40 minuten in de oven.

Snijd de uien in ringen en de champignons in plakjes. Bak de uienringen en champignons in een koekenpan in de boter, en voeg dan de rodewijnazijn toe. Bak nog even door.

Snijd de gerookte kip in blokjes, en de dadels in stukjes.

Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te roeren.

Meng alles door elkaar.

 

DSC03481DSC03484

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s