Indonesische Rendang

Heey,

Ik deel vandaag een heerlijk recept met jullie. Niet bepaald een recept wat je van mij zou verwachten, want ik kook niet veel met vlees en maak nauwelijks iets uit de Indonesische keuken. Waarom deed ik dat niet? Dit Indonesische stoofvlees is namelijk zo ontzettend lekker, dat moet je geproefd hebben! Nadat ik dit heerlijke gerecht heb gemaakt, ga ik me zeker verdiepen in de Indonesische keuken. Natuurlijk is dit recept een versie van mij, dus in Indonesië zal hij wel iets anders smaken, maar vast en zeker net zo lekker! Ik gebruik in dit recept sucadelappen, die zijn wat vetter dan runderriblappen, dus daardoor ook malser. Maar riblappen zijn ook prima te gebruiken hiervoor. Het belangrijkste van dit recept is dat je hem zo lang mogelijk laat stoven. Dan wordt het vlees lekker draderig maar niet droog, en de smaken zijn er lekker ingetrokken. En weet je wat helemaal lekker is? Als je hem een nachtje laat staan in de koelkast. Dan zijn de kruiden er echt heel goed ingetrokken.

 

Ingrediënten voor vier personen:

– 600 g sucadelappen

– 2 uien

– 3 teentjes knoflook

– 4 cm gember

– 1 rode peper

– 1 tl kurkuma

– 1 tl korianderpoeder

– 1 tl gemalen komijn

– 1 tl sereh (gedroogd citroengras)

– 2 el basterdsuiker

– 400 ml kokosmelk

 

Snipper de uien. Snijd de sucadelappen in blokjes.

Doe de knoflook, rode peper (verwijderd van zaadlijsten), gember (geschild), kurkuma, komijn, basterdsuiker, een snuf zout en sereh in de staafmixer en maal fijn.

Fruit de uien in zonnebloemolie in een diepe pan. Voeg dan de kruidenpasta erbij (die je net gemaakt hebt in de staafmixer) en roer door. Voeg dan de sucadelappen toe en bak dit een paar minuutjes.

Voeg dan de kokosmelk toe en wacht tot het kookt.

Als de kokosmelk zijn kookpunt heeft bereikt, zet je het vuur laag en leg je de deksel erop.

Laat dit minimaal drie uur stoven. (Hoe langer hoe lekkerder!)

Serveer met sperzieboontjes en rijst.

IMG_0228 (1)IMG_0231 (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s