Koffie-walnotencake met amandelglazuur

Heey,

Toen ik deze cake bakte, was het buiten zevenentwintig graden. Toen hij warm uit te oven kwam, had ik er dan ook niet uitgesproken zin in, liever een ijsje! Toch moest ik natuurlijk een proefje doen van mijn heerlijk geurende en versgebakken cake. En wow, wat was deze lekker! Het roomkaasglazuur maakt hem helemaal af. De cake zelf is ook heerlijk, de structuur is vrij vast en zeker niet droog, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. Beetje klef, ook met de karamelsaus erdoorheen geswirld. Pure foodporn… De smaak van koffie is niet zo aanwezig, terwijl ik het toch koffiecake noem… Als je nog meer koffiesmaak wilt, kan je twee zakjes koffiepoeder erin verwerken, en 20 gram suiker weglaten.

Ingredienten:

Voor de cake:

– 150 g zachte boter

– 140 g suiker

– 2 eieren

– 180 g bloem

– 2 tl bakpoeder

– een flinke hand walnoten

– 1 zakje gezoete koffiepoeder voor bijvoorbeeld latte macciato

– 125 ml melk

– 3 el karamelsaus

Glazuur:

– 100 g roomkaas

– 2 el melk

– 100 g poedersuiker

– 1/2 tl amandelaroma

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter en suiker samen. Voeg de eieren toe en mix goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder, de melk, walnoten en koffiepoeder toe en roer luchtig om.

Spatel het beslag in een ingevette cakevorm. Zet de cake 45-50 minuten in de oven.

Maak het glazuur. Roer de roomkaas met de poedersuiker, melk en amandelaroma.

Als de cake afgekoeld is, giet je het glazuur over de cake.

DSC03341DSC03342DSC03336

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s