Linzenschotel met noten

Heey,

Ik had al een paar weken in mijn hoofd om iets met linzen te maken, ze zijn lekker en super voedzaam. Vandaag, op een zondag maakte ik dit linzengerecht, met de gedachte erachter dat we het morgen kunnen eten. Maandag is er altijd weinig tijd om te koken, dus het is heerlijk als je je eten alleen nog maar hoeft op te piepen. Deze linzenschotel, of linzenchili is veel lekkerder als je hem de dag erna eet. Dan zijn de kruiden er heerlijk ingetrokken. De rozijnen hebben ook echt toegevoegde waarde, heerlijk! En ook nog ‘one pot’, dus weinig afwas!

Noten in een ‘chili’ zal je niet snel bedenken hé? Het is dan ook geen echte chili, maar heeft er kenmerken van door het gehakt en salsasaus die er doorheen gaat. En nog een aparte verrassing in dit gerecht: kokos! Stukjes kokosnoot. Je kan ze in de supermarkt kant-en-klaar kopen, al gesneden.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 80 g bulgur
  • 250 ml kippenbouillon
  • 400 g linzen uit blik
  • 400 g wortel
  • 2 grote uien
  • 50 g rozijnen
  • 300 g gehakt
  • 1 tl oregano
  • snuf chilipoeder
  • 1 tl kaneel
  • 50 g kokosnoot
  • 100 g gemengde noten
  • 250 g sperziebonen
  • 4 el salsasaus
  • Feta (evt)

 

Snij de wortel in blokjes en snipper de uien. Maak de sperziebonen schoon en snijd elk in drieën.

Bak het gehakt, de ui en wortel in een grote pan. Voeg de sperziebonen toe. Voeg de oregano, rozijnen, kaneel en het chilipoeder toe. Voeg ook de bulgur en bouillon toe. Laat tien minuten pruttelen.

Voeg de kokos, salsasaus en noten toe. Verdeel over borden, en verkruimel er feta over.

 

DSC03314DSC03308DSC03320

Groetjes Veerle!

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Byfashionblog schreef:

    Lijkt me heel lekker! X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s