Hartige taart met gegrilde aubergine, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Heey,

Toen we dit lekkere taartje proefden, wisten we meteen: deze is voor herhaling vatbaar! Wauw, wat een smaaksensatie! En prachtige taart met knapperig filodeeg, gevuld met laagjes gegrilde aubergine en gekarameliseerde rode ui. Met geitenkaas. En honing! Je moet er even tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat. Ik maakte dit keer een klein taartje, maar ik wil de volgende keer zeker een grotere versie maken, omdat we hem zo lekker vonden! Ik geef jullie dan ook het recept voor een grote taart, want ik weet zeker dat een kleine niet genoeg is;).

Ingrediënten voor een grote taart:

  • 1 zakje filodeeg
  • 2 aubergines
  • 4 rode uien
  • 3 eieren
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 el suiker
  • 2 el honing
  • 100 ml melk
  • 2 el paneermeel
  • evt sesamzaad

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was en snijd de aubergine in plakken. Bak of grill ze in een grill- of koekenpan en olijfolie.

Snijd de rode uien in ringen. Bak ze in een koekenpan op hoog vuur een paar minuten. Voeg dan de suiker toe en bak nog even door.

Verdeel een de helft van het filodeeg over de bodem van de taartvorm. Laat de stukken over de zijkant van de taartvorm hangen. Verdeel twee el paneermeel over de bodem. Schep de gebakken rode ui erin. Leg daarop de aubergine in laagjes.

Kluts of mix de eieren met de geitenkaas, melk en peper en zout in een bakje. Giet dit over de taart heen.Verdeel de overgebleven filodeegvellen over de taart. Bestrijk deze met olijfolie en de twee el honing. Verdeel er eventueel nog wat sesamzaad over.

Zet 45 minuten in de oven.

DSC03300DSC03292DSC03302

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s