Pasta met tonijn en broccoli

Hee,

Sorry, eigenlijk moest ik er gister een nieuw recept opzetten, maar niet gedaan! Waarschijnlijk zit ik er zelf het meest mee haha. Het kwam omdat ik nog steeds mijn mobiel niet heb, die ik hopelijk nog terugkrijg. En ik heb het superdruk deze week met toetsen (zeven in de week pfoe), repeteren en optreden.Wel hartstikke leuk natuurlijk, maar tijd voor mijn andere hobby, koken, was er nauwelijks. Gisteren was het vrijdag, eindelijk weekend! Ondanks dat ik heel moe was door de hele week, kon ik niet wachten om lekker uitgebreid te koken. Ik maakte twee nieuwe recepten, zodat ik niet de volgende dag weer iets nieuws zou hoeven maken.

Dit recept is zo lekker! Een topper voor door de week, en al heb je heel weinig tijd is ie ook nog geschikt om de dag van tevoren te maken. Hij is koud trouwens ook erg lekker. Dan eet je hem als pastasalade, wat ik heerlijk vind op een hete dag. Wat betreft de tonijn: gebruik tonijn uit blik, dat is aanzienlijk goedkoper, maar gebruik wel de beste. Ik heb laatst tonijn gewoon los geproefd, net uit het blikje. De tonijn uit water is veel droger dan die in olie. Ook tussen de kwaliteit van tonijn uit blik is onderscheid. Ik gebruikte voor dit recept tonijn uit blik van het merk ‘Rio Mare’. Dit is geen advertorial hoor haha, maar ik wil je deze echt zeker aanraden. De tonijn van hun kan je namelijk ook al licht op smaak gebracht kopen. Ik koos voor tonijn in olijfolie met knoflook en chilipeper. Zo lekker! De tonijn is niet droog, door de olijfolie, en de knoflook en chilipeper is er lekker ingetrokken. Ik raad deze jullie dus zeker aan om te gebruiken.

 

Ingrediënten voor 3/4 personen:

  • 300 g pasta naar keuze
  • 2 kleine blikjes tonijn op olijfolie
  • 1 grote broccoli
  • een handvol kerstomaatjes
  • 100 ml slag- of kookroom
  • Een hand verse peterselie
  • 1/2 citroen

 

Schil de stronk van de broccoli en snijd deze in stukjes (de stronk is ook eetbaar!). Snijd roosjes van de broccoli. Was de broccoli in koud water en giet af.

Zet een pan met ruim water op. Kook de broccoli gaar in een laagje water.

Kook de pasta gaar in het kokende water.

Halveer de kerstomaatjes. Bak ze in een koekenpan in olie twee minuutjes. Voeg dan het sap van de halve citroen en de slag- of kookroom toe. Hak de peterselie fijn en voeg ook toe, en ook wat peper en zout. Roer de pasta, broccoli, twee blikjes tonijn (zonder af te gieten!) en het tomaatjesmengsel door elkaar.

Klaar om te serveren! Eet smakelijk 🙂

DSC03289DSC03290DSC03280

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: