Venkelsalade met appel en cranberries

Heey,

Vandaag deel ik een receptje uit mijn kookboek met jullie! En dat was niet helemaal volgens de planning… Ik heb namelijk nog een stuk of tien concepten klaarstaan om online te zetten, maar wat gebeurde er toen ik vanmorgen mijn mobiel aan wilde zetten? Niks. Het beeld bleef zwart. Ik zit dus de hele dag al zonder telefoon. Geen idee hoe het kwam!

Het probleem is dus dat alle recepten wel helemaal uitgeschreven zijn, maar de foto’s staan er nog niet bij. En die staan nou net op mijn mobiel! Ik hoop dat ie het snel weer doet, want ik merk dat ik op een aantal vlakken nogal afhankelijk ben geworden van mijn tellie.

Enfin, gelukkig heb ik nog een geweldig eigen kookboek vol met recepten in de kast staan! Ik besloot vandaag het recept voor een lekker frisse venkelsalade te delen met jullie. Past perfect bij dit weer, lekker licht ook.

Ingrediënten voor twee personen:

  • 1/2 venkelknol
  • 50 g cranberries
  • 1 appel
  • 1 eetl. verse munt
  • 1 rode ui
  • 1 handje walnoten
  • een kwart courgette
  • 1 eetl. agavesiroop of honing

 

Was de courgette. Snijd de venkel, courgette en appel in stukjes zonder te schillen. Snijd de rode ui ook maar schil deze wel. Haal de groene plantachtige stukjes eraf, die zijn leuk kom te serveren. Meng het door elkaar met blaadjes munt, de cranberries, walnoten, honing en wat olijfolie. Serveer met de venkeltakjes.

Tip: Eet deze salade met wat bulgur of pasta en wat vis. Vis en venkel is een klassieke combinatie die goed met elkaar matchen!

DSC02204

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: