Zomers fruittaartje

Heey,

Snel een last-minute taartje in elkaar zetten? Dan ben je op het goede adres. Met een beetje geluk heb je alles al in huis (oke heel veel geluk hahaha), en kun je meteen aan de slag. De bodem bestaat uit koekjes en boter, waardoor je niet nog een heel deeg hoeft te maken en af te bakken, het fruit hoef je alleen maar in stukjes te snijden en de ricotta meng je even met de suiker en klaar is kees! Hij smaakt naar meer. Op een hete dag, heb je vast geen zin in warme appeltaart met slagroom. Dit taartje is lekker licht (een beetje… haha) en summerproof. Maken dus!

Ingredienten voor 1 klein taartje:

– 150 g ricotta

– 150 g digestives

– 1/2 mango

– handje druiven

– een zakje vanillesuiker

– 2 el suiker

– 100 g boter

– 100 g abrikozenjam

 

Maal de digestives fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, en meng dit met de gemalen koekjes. Verdeel over de bodem van de taartvorm. Zet in de koelkast.

Verdeel de abrikozenjam over de bodem.

Mix met een garde de ricotta met de suiker en vanillesuiker. Spatel dit mengsel op de koekbodem.

Snijd de mango in plakjes en verdeel de druiven en mango mooi over de taart.

Laat een uur in de koelkast rusten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s