Filoplaattaart met gekarameliseerde rode ui, halloumi en champignons

Heey,

Deze plaattaart is zoo lekker! I love filodeeg. M’n blog staat vol met recepten met dit deeggoedje bijvoorbeeld deze spinaziehapjesfilodeegzakjes met kipzalm in filodeeg en preitaart met geitenkaas. En dat zijn nog lang niet de enige. Veel mensen werken er niet of nauwelijks mee, en kiezen dan voor blader- of hartigetaartdeeg. Ga ook eens voor filodeeg! Je moet het goed klaarmaken, en dan krijg je er een heerlijk, knapperig deeg voor terug. Maak bijvoorbeeld deze plaattaart met gekarameliseerde rode ui, champignons en halloumi. Een perfecte combinatie, kan ik je zeggen! De ui is lekker zoet, en de halloumi is een lekker zoute kaas. Maak deze taart, gegarandeerd succes!

Ingredienten voor een grote plaattaart:

– 1 zakje filodeeg

– 3 rode uien

– 2 el suiker

– 100 g halloumi

– 150 g champignons

– olijfolie extra vierge

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snijd de rode uien in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de halloumi in plakjes.

Bak de rode uien in een koekenpan. Voeg na een minuut de suiker toe en karameliseer op hoog vuur. 

Bak in een andere pan de champignons.

Spreid de filodeegvellen uit op een brede bakplaat. Besmeer met olijfolie. Maak laagjes met het filodeeg en olijfolie tot het deeg op is. Verdeel dan de rode ui en champignons erover. Leg de plakjes halloumi erop.

Zet ongeveer 35 minuten in de oven.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Dat ziet er zo lekker uit! Ik ga het eventjes opslaan, want misschien kan ik het ook eens gaan maken! 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s