Gepofte auberginesoep met citroen

Hee,

Groente poffen doe ik bijna nooit. Dat komt omdat het een uur in de oven moet, en ik heb daar het geduld niet voor. Toch vond ik laatst dat het echt tijd werd dat ik eens groente ging poffen. Ik wilde graag een soepje maken voor de lunch, en ik had enorm veel zin in aubergine. Het werd dus auberginesoep. Hij is heerlijk zacht, en de smaak van de citroen is aanwezig, en dat maakt hem net zo lekker. 

Ingredienten voor een grote pan soep:

– 2 aubergines

– 2 uien

– 3/4 citroen

– een hand koriander

– 1 tl komijnzaad

– 2 boullionblokjes

– 1 klein blikje kikkererwten

– peper

– yoghurt

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergines, droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 60 minuten in de oven.

Maak 1 liter bouillon aan met twee bouillonblokjes.

Snipper de uien. Bak de uien in ruim olijfolie, verwijder het schil van de aubergines en bak dit mee. Voeg het komijnzaad toe. Rasp het schil van een halve citroen en voeg het sap van 3/4 citroen toe. 

Voeg nu de bouillon toe en laat eventjes pruttelen.

Voeg de helft van de kikkererwten toe.

Staafmix de soep tot een gladde substantie.

Roer de overige kikkererwten erdoor. Verdeel de soep over soepkommen, en verdeel over elk een eetlepel yoghurt. Doe er ook wat blaadjes koriander op.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Muchables schreef:

    Ik ben niet zo’n held met onbekend eten, maar dit ziet er goed uit! Even heel random maar ik zou echt gezichtjes in de soep willen tekenen haha. :’)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s