Kip in de hoed met een twist

Heey,

Ooit van ‘Kip in de hoed’ gehoord? Of ‘Corries kip’? Het is een voor sommige waarschijnlijk wel bekend recept. De officiele is met bladerdeeg, in een taartvorm en dan wordt ie gevuld met kipfilet, kerriesaus, kersen, ui en gember. En nog wel meer. Ik vind het super lekker. Ik wilde laatst een lekker licht maar smaakvol hapje maken, als voorgerecht. Ik paste het een en ander aan. Ik maakte hem bijvoorbeeld wat groenterijker, met courgette erbij. En ik heb er eenpersoonsporties van gemaakt. Je zou er ook een grote taart van kunnen maken trouwens. Ik heb alle eenpersoonsfilodeegvormpjes gevuld met een beetje sla, voor de volume. Gevolgd door de vulling. Het is echt heerlijk. Probeer zelf maar eens!

Trouwens, exuses dat ik in dit recept kant-en-klare kerriesaus gebruik. Zo staat het ook in het orginele recept… nouja, het was in ieder geval wel erg lekker:)

Ingredienten voor 6 hapjes.

– 1 kipfilet

– een kwart courgette

– een kleine ui

– 1 zakje kerriesaus mix (28 g)

– 2/3 cm gemberwortel

– 8 filodeegvellen

– 50 g kersen

– flinke hand sla

– 30 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui. Snijd de courgette in blokjes en de kip ook. Snipper de gember. 

Vet 6 diepe muffinvormpjes in. Verdeel het filodeeg in de vormpjes en bestrijk ze met olijfolie. Zet 15/20 minuten in de oven.

Bak de courgette, ui, kip en gember in een pan tot de kip gaar is. 

Maak de kerriesaus volgens het pakje klaar met 250 ml melk.

Giet de kerrie saus bij het kip mengsel, en de kersen en geraspte kaas. Roer door elkaar.

Vul de filodeeg vormpjes met een bodempje sla. Doe daar wat van het kip mengsel bij.

Tip: de kerriesaus is vrij veel, ik hield wat over. Misschien kan je het bij het hoofdgerecht gebruiken? Anders kan je het nog even bewaren in de koelkast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s