Kabeljauw ovenschotel met prei en peer

Heey,

Peer, prei, kaas en dragon. Een heerlijke conbinatie, die we maandelijks wel eten. Vaak combineren we het dan met witvis, zoals panga. Of garnalen, die passen hier ook lekker bij. In dit recept gebruik ik kabeljauwfilet. Ik bedekte de ovenschaal met aluminiumfolie, zodat de smaken goed bewaard bleven bij elkaar. Dat is gelukt! Deze lekkere ovenschotel heeft alles, zoet, zout en een zuurtje. Ohja, en heel makkelijk te bereiden en snel klaar!

Ingredienten voor 2 personen:

– 250 g kabeljauwfilet

– 1 peer

– 1/2 citroen

– 1 prei

– 1 tl dragon

– 100 g geraspte kaas

– 1 grote tomaat

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de prei fijn. Schil en snijd de peer in blokjes. Snijd plakjes citroen. Snijd ook plakjes van de tomaat.

Bak de prei in een koekenpan, voeg de dragon en peper en zout toe.

Roer de peer door de prei. Schep dit in een ovenschaal. Leg er de kabeljauwfilet op. Verdeel de plakjes tomaat erover. Besprenkel met olijfolie. Verdeel de geraspte kaas erover. Leg nu de plakjes citroen erop.

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 25 minuten in de oven. 

Lekker om te eten met pasta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s