Kokos-limoensoep met garnalen en mango

Heey,

We waren ontzettend verrast toen we deze soep proefden. Ik hou van limoen en kokos, en helemaal bij elkaar! Het is ook nog eens een hele gezellige soep, je kan hem namelijk pimpen met gebakken uitjes, atjar tjampoer, mango en gerapste kokos. Alweer mango, zijn jullie al overtuigd? Ik ben een mangofanaat. Mango is een fantastische combinatie met kokos. Ook is het een lekkere tegenhanger van iets pittigs, of bijvoorbeeld een zout kaasje. In dit geval combineer ik hem met kokos, en de soep heeft ook iets pittigs.

Ingredienten voor 4 personen:

– 100 g mihoen

– 600 ml kokosmelk

– 600 ml water

– 2 teentjes knoflook

– 2 bouillonblokjes

– 400 g oosterse roerbakgroenten

– 250 g wokgarnalen

– 1 mango

– 2 limoenen

– 1/2 pepertje

– 2 bosuitjes

– een flinke hand koriander

– gebakken uitjes

Snipper de teentjes knoflook. Bak de garnalen met de knoflook in olijfolie. Houdt ze apart in een bakje, en laat ze staan.

Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snijd fijn. Rasp het schil van de limoenen en doe in een bakje.

Bak in een soeppan de wokgroenten. Voeg de fijngehakte peper erbij. 

Voeg de kokosmelk toe. Maak bouillon met de 2 bouillonblokjes en 600 ml water. Voeg ook de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat het pruttelen. Voeg het sap van de 2 limoenen toe, en het rasp ervan.

Snijd de bosuitjes fijn. Snijd de mango in blokjes.

Voeg de mihoen toe aan de soep. Laat nu nog 3 minuten doorpruttelen, en roer goed. Roer de garnalen erdoor. 

Vul kommen met de soep, en serveer met bosuitjes, gebakken uitjes, stukjes mango en koriander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s