Krieltjessalade met gerookte kip

Hi,

Ik eet weinig aardappels. In die hoek ben ik echt totaal geen Hollander; ik eet alles, zo exotisch mogelijk, ik eet gewoon de wereld rond. Maar de Hollandse keuken? Mij niet gezien. Gekookte aardappels eet ik dan ook nauwelijks. Maar ik vind ze al een stuk lekkerder als je ze bakt. In de roomboter, helemaal niet erg! Omdat het zulk lekker weer is, besloot ik een lekkere salade met krieltjes te maken. Met gerookte kip en tomaat. Echt waar, deze salade heb je supersnel gemaakt!

Maaltijdsalade voor 2 personen:

– 500 g krieltjes

– handje verse dille

– handje verse peterselie

– 2 tomaten

– 2 grote bladeren kropsla

– 3 el mayonaise

– 2 el yoghurt

– peper en zout

– 1 gerookte kip

– 1 limoen

 

Bak de krieltjes in de roomboter tot ze knapperig en bruin gebakken zijn. Laat ze afkoelen.

Snijd de gerookte kip in stukjes, snijd de tomaten in blokjes en hak de dille en peterselie fijn.

Meng de krieltjes, gerookte kip, krieltjes, tomaten, peterselie, dille, mayonaise, yoghurt, sap van 1 limoen en peper en zout door elkaar in een kom. Laat hem het liefst even staan, maar meteen opeten kan ook.

Serveer ze per persoon in een groot kropslablad. Dit hoeft niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s