Ontbijt ‘popovers’ kaas, ham, champignons & tomaat #P51challenge

Heey,

Toen ik nieuwsgierig in het kookboek ‘Jamies Superfood voor elke dag’ bladerde naar pagina 51, het recept wat zou ik dan moeten maken, en ‘popovers’ las wist ik niet zo goed wat ik moest denken. Op Jamies foto zag ik een soort fritters of hartige pannenkoekjes. Volgens de ingrediënten leek dat het ook wel te zijn. Maar ik had het natuurlijk nog niet geproefd, dus ik wist het nog niet. Toen zocht ik het op internet op, of het een bestaand recept is. Ik kreeg een hoop Engelse recepten in beeld, (Jamie is Brits, daar zal het wel van komen) en zag luchtige, kleine broodjes. Al gauw werd me duidelijk dat Jamie een hele andere versie van popovers heeft gemaakt, misschien dat ie het daarom tussen aanhalingstekens gezet heeft ;). In het waarschijnlijk originele recept zit namelijk veel ei, melk, bloem en gesmolten boter. Soms voegen ze er nog cheddar aan toe. En ze bakken ze af in de oven. Deze popovers, bakte ik in de pan en zijn rijk gevuld. Er is ham, cottage cheese, champignon en tomaat aan toegevoegd. Heerlijk! Super makkelijk, en zo lekker.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 volle el zelfrijzend volkoren bakmeel
 • 1 groot ei
 • 2 volle el cottage cheese
 • 1 plak gerookte ham van goede kwaliteit
 • 1 rijpe pruimtomaat
 • 2 kastanjechampignons
 • 15 g Parmezaanse kaas
 • pittige chilisaus
 • 2 el yoghurt
 • 2 handenvol rucola
 • 1/2 citroen

 

Doe het meel in een kom en klop er het ei en de cottage cheese door. Snijd de ham, tomaat en champignons in kleine stukjes en roer ze met een flinke snuf zeezout en zwarte peper door het kaasmengsel. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-laag vuur. Schep wanneer hij goed heet is met enige tussenruimte eetlepels van jet beslag in de pan, zodat je zes popovers krijgt. Laat ze een paar minuten bakken tot ze goudbruin zijn, keer ze om en druk ze met een spatel voorzichtig aan tot een dikte van ongeveer 1 cm.

Schep de popovers als beide kanten goudbruin zijn even uit de pan en draai het vuur uit. Rasp de Parmezaanse kaas in de pan en laat hem smelten. Leg er de popovers op, wacht tot de kaas begint te sissen en goudbruin begint te worden in de resthitte van de pan, en druk de gesmolten kaas met je spatel rondom tegen de popovers aan. Wacht heel even tot de krokante popovers loskomen en schuif ze op een snijdplank.

Marmer de eetlepels yoghurt met een beetje chilisaus, maak de rucola aan met een scheutje citroensap en serveer ze allebei bij de popovers. Genieten maar!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: