Bietencarpaccio met appel, parmezaankoekje en citroenmousse 

Heey,

Carpaccio, we kennen allemaal de traditionele van heerlijk, rauw, mals rundvlees in dunne plakjes gesneden met vaak rucola, pijnboompitjes, oude kaas en een dressing. Hartstikke lekker natuurlijk, maar vegetariërs moeten ook wat, en het is ook leuk om een keer iets anders te proberen. Deze bietencarpaccio is heerlijk, zoete bietjes gebombineerd met een zout parmezaansekaaskoekje, en een frisse tegenhanger, de citroenmousse. Het is een super culinair voorgerecht, wat geweldig lekker smaakt en er ook nog eens prachtig uitziet om voor te schotelen. Een heerlijk voorgerecht waar je al blij van wordt als je ernaar kijkt! 

Voorgerecht voor 2 personen:

– 2 rode bieten (gekookt, vacuüm verpakt)

– een halve appel of 1 kleine appel

– 40 g parmezaanse kaas

– een halve citroen

– 100 ml slagroom

– een handje noten

– 50 g feta

– balsamicoazijn

– olijfolie

‘ 

Schijf met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline dunne plakjes van de rode bieten en de appel.

Verdeel de plakjes biet en appel over 2 borden. 

Klop de slagroom met een mixer stijf. Voeg het sap van een halve citroen toe en 1 theelepel citroenrasp en mix nog even door.

Rasp de parmezaanse kaas. Verdeel de kaas in een koekenpan, en maak er twee rondjes van. Zet de pan op middelhoog vuur, en als de kaas volledig gesmolten is haal je de kaasrondjes er met een kaasschaaf af en buig je ze dubbel. Leg op elk bord een koekje, in het midden van de carpaccio.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s