Hartige taart met spinazie en zoete aardappel

Heey,

Deze taart is echt super lekker. Ik maakte hem voor een groep van 18 personen, een onderdeel van een buffet. Deze taart ging meteen op. De zoete aardappel smaakt heerlijk bij de spinazie, en hij is helemaal niet moeilijk om te maken. Hij is ook nog lekker vega. Aanrader👌

Voor 1 grote taart:

– 5 vellen hartige taartdeeg

– 450 g spinazie

– 2 grote zoete aardappelen

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– een scheutje melk

– 3 eieren

– 1 bol mozzarella

– 200 g ricotta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snipper de uien. Pers 2 teentjes knoflook fijn.

Kook de zoete aardappel 5 minuten. 

Bak de uien en knoflook in een koekenpan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Voeg dan de ricotta toe, en de zoete aardappel. 

Klop de eieren los met de melk en peper en zout.

Verdeel het hartige taartdeeg over de taartbodem en randen. 

Verdeel het spinaziemengsel in de met deeg bekleedde taartvorm.

Giet het ei mengsel over de taart heen.

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de taart.

Zet 45/50 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s