Gevulde portobello’s met aubergine, paksoi en kokos

Heey,

Ik vond het zo ontzettend leuk dat ik zoveel reacties kreeg op mijn oproepje op insta, voor degene die dit niet gevolgd hebben: ik heb vorige week een foto op instagram gesplaatst, waarbij ik vermeldde dat je 5 ingredienten kon bedenken en ik daar dan een recept mee ging maken. Iemand reageerde laatst met een aantal ingredienten, waarmee ik deze heerlijke zalmbonbon met groene asperges maakte. Door alle enthousiaste reacties, besloot ik nog een keer de ingredientensamenstelling van iemand uit te kiezen. Ik koos de samenstelling van @mmmmmoodfood, en die bestond uit paskoi, portobello, aubergine, gorgonzola en artisjok. Leek me een aparte, maar leuke combinatie. Weer ff wat nieuws, een uitdaging! Ik koos deze samenstelling omdat ik schimmelkaas enorm vies vind. Echt waar, ik lust bijna alles maar schimmelkaas is echt niet mijn ding. Ik vond het ook leuk om eens wat met paksoi te maken, dat had ik nog nooit gedaan! Ik eet het ook bijna nooit, en het was verrassend lekker om dat eens te eten. Ik voegde nog wel 2 extra dingen toe. Kokosmelk en mango. Ik wilde graag iets zoets erin verwerken, en dat werd een mango. Kokosmelk stond ook nog in de koelkast, en ik wilde hem een beetje romig maken en de smaak van kokosmelk leek me hier heerlijk bij dus voegde ik dat ook toe.

Dit recept is echt heerlijk! Nog steeds ben ik helaas geen vrienden met de gorgonzola, als je net als ik niet van schimmelkaas houdt kan je die gewoon weglaten. Het is een super lekker (voor)gerechtje, en helemaal leuk: ik bereidde hem op de barbeque! Heb je eens wat anders. Maar in de oven is ie net zo lekker hoor.

Ingreidenten voor 4 personen:

– 4 portobello’s

– 1/2 aubergine

– 100 ml kokosmelk

– 1/2 paksoi

– 70 g gorgonzola

– 1/2 mango

– een kwart artisjok

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de kwart artisjok in 30 minuten gaar.

Snijd de mango in blokjes. Was de paksoi en dep droog. Snijd in blokjes.

Snijd de halve aubergine ook in blokjes.

Bak de aubergine en paksoi in olijfolie een paar minuten. Voeg de kokosmelk toe. Draai het vuur uit en voeg de blokjes mango toe, en wat peper en zout.

Verdeel het mengsel over de 4 portobello’s, en verkruimel er de gorgonzola over. Schuif een paar artisjokblaadjes langs de rand van de portobello. 

Zet de portobello’s 25 minuten in de oven.

Advertenties

3 gedachten over “Gevulde portobello’s met aubergine, paksoi en kokos

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: