Zalmbonbon met groene asperges

Heey,

Misschien hadden jullie mijn oproep wel gezien, op insta. (@yourinspirationworld.nl). Ik had namelijk een oproepje geplaatst, met de vraag of jullie mij 5 ingredienten wilden vertellen en dat ik daar dan een nieuw recept mee ging maken. Super leuk, daar kreeg ik veel reacties op! Lekker veel keus. Het viel mij op dat veel mensen in hun 5 ingredienten asperges en zalm noemden. Ik ben voor de ingredientensamenstelling van @homemadeheidy gegaan, omdat zij asperges èn zalm noemde. Ook pijnboompitjes, zongedroogde tomaat en dille. Die combi leek me lekker, dus ging ik ermee aan de slag. Ik heb er nog wel wat aan toegevoegd: hüttenkäse, knoflook, sla en limoen. Maar die maken de smaak alleen maar beter, toch? 

Deze zalmbonbon ziet er prachtig uit, hij is leuk om als voorgerecht te serveren voor gasten. Ze zullen verrast zijn door de romige vulling met een zoutige smaak, en de lekkere bite van de pijnboompitten.

Voorgerecht voor 2 personen:

– 4 plakjes gerookte zalm

– 80 g huttenkäse

– 1 flinke el zongedroogde tomaatjes

– 1 teentje knoflook

– 1 tl (geroosterde) pijnboompitten

– 1 el verse dille

– gemengde sla

– 1/2 limoen

– 100 g groene asperges

– olijfolie

Doe een de zongedroogde tomaatjes, de knoflook, wat peper, dille, sap van een halve limoen en hüttenkäse in de staafmixer. Mix tot een romige massa. Roer de pijnboompitjes erdoorheen, maar maak deze niet fijn.

Stoom/kook de groene asperges een paar minuten, tot ze gaar zijn maar wel een lekkere bite hebben.

Verdeel wat sla over 2 bordjes. Verdeel de asperges over de 2 porties, en leg ze naast elkaar. Leg er 2 plakken gerookte zalm op: 1 in de breedte en 1 in de lengte. Doe in het midden een grote toef van de hüttenkäse massa. Vouw hem dicht en zorg dat je de hüttenkäsespread niet meer ziet. Garneer met verse dille en besprenkel met olijfolie.

Advertenties

2 gedachten over “Zalmbonbon met groene asperges

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: