Pavlova met lemon curd, speculaas en blauwe bessen

Heey,

Dit is echt een top toetje. De meringue is perfect wat mij betreft, nog een beetje zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten. Met daarop lemon curd, slagroom, fruit en speculaas. Wist je dat lemon curd heel lekker is bij speculaas? Dat ontdekte ik tijdens het eten van deze pavlova. Hij is ook goed van tevoren te maken, mits je de slagroom en lemon curd er nog niet op doet. En het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Ingredienten voor 3 personen:

– 2 eiwitten

– 100 g suiker

– 3 el lemon curd

– 100 ml slagroom

– 60 g frambozen

– 60 g blauwe bessen

– 3 speculaasjes

– poedersuiker

Verwarm de oven op 130 graden.

Mix de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg dan de suiker toe, en mix 2 minuten.

Maak 3 rondjes van het meringuemengsel op een bakplaat van ongeveer 4/5 cm dik.

Zet 55 minuten in de oven.

Klop de slagroom met de mixer lobbig.

Verdeel de slagroom over de 3 meringues. Verdeel ook op elke meringue een el lemoncurd. Doe er frambozen en blauwe bessen op. Kruimel op elke pavlova een speculaasje. Maak af met wat poedersuiker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s