Appel-peer cake

Hi,

Ik wilde laatst een appelcake gaan maken, maar toen kwam ik erachter dat er nog maar 1 appel was. Toen werd het een appel-peer cake. Ook lekker! Je kan ook gewoon alle peer voor appel vervangen of andersom. Ook was de boter bijna op. Daarom verving ik een deel van de boter voor yoghurt, is ook net wat gezonder. Een heerlijke luchtige cake is dit, waar je iedereen blij mee maakt. Hij is extra lekker door de stukjes stroopwafel erin.

Ingredienten voor 1 cake:

– 200 g volkorenmeel

– 100 g boter

– 100 g yoghurt

– snuf zout

– 180 g basterdsuiker

– 4 eieren

– 1 grote appel

– 1 grote peer

– 3 stroopwafels

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de suiker met de boter. Voeg de yoghurt, de eieren, het volkorenmeel en het zout toe en mix. Schil en snijd de peer en appel in blokjes. Breek de stroopwafel in stukjes. Roer de appel, peer en stroofwafel door het beslag.

Spatel het beslag in een brownievorm of cakevorm en zet 45/50 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s