Ras el hanout hummus

Heey,

Hummus is lekker, mits je een goeie hebt. Hummus kan bij mij namelijk soms ook tegenvallen, dat hij ondanks de romige structuur toch droog smaakt. Of hij smaakt flauw. In dit recept kruid ik hem met ras el hanout, een heerlijk krachtige kruidenmix. Het is heel makkelijk om deze hummus te maken, en een heerlijk resultaat!

Ingredienten:

– 1 blik kikkererwten (400 g)

– 1 dl olijfolie

– 1 tl ras en hanout

– 1/2 tl paprikapoeder

– een snuf chilipoeder

– een teentje knoflook

– peper en zout

– een halve citroen

– 1 el sesamzaad

– 1 tl honing

– een hand verse koriander

– 1 handje walnoten

Laat de kikkererwten uilekken. Pers een halve citroen uit. Doe alle ingredienten bij elkaar in de staafmixer en mix tot een romige massa.

Lekker om mee te dippen met flatbread of naanbrood, of op een broodje met tomaat.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s