Spaanse aardappelomelet met chorizo #P51challenge

Hey,

Dit is dus een typisch pagina 51 recept. En weet je waarom? Omdat ik dit echt nooit zelf zou uitkiezen. Maar ik vind het wèl leuk om andere dingen uit te proberen, zoals deze tortilla. Ik ga je eerlijk bekennen dat dit de eerste keer was dat ik met chorizo kookte, en een van de weinige keren dat ik met normale aardappelen kookte. Dat vind ik dus leuk aan deze challenge, je maakt dingen die je normaal niet zou uitkiezen. Ik maakte hem voor het paasbrunch buffet. Daar werd er lekker van gesmuld! Het recept komt uit het kookboek: de smaken van december, van de Albert Heijn. Maar hij is even smaakvol in april hoor 😉

Hapje voor 8 personen

– 4 el olijfolie

– 200 g vastkokende aardappels, in dunne plakjes

– 1 grote ui, grof gesnipperd

– 125 g chorizo, in plakjes

– 1 zoete puntpaprika, in blokjes

– 4 eieren

– 1 el paprikapoeder

– 1 teen knoflook, geperst

Voorbereiden:

1. In een koekenpan met antiaanbaklaag ui en aardappel al omscheppend op matig hoog vuur 5 minuten bakken. Paprika en chorizo erdoor scheppen en alles op matig hoog vuur in nog enkele minuten gaar bakken.

2. Intussen in een kom eieren loskloppen met paprikapoeder, knoflook en zout en peper naar smaak. Het eimengsel bij het aardappelmengsel schenken. De pan iets schuin houden en draaien, zodat het gelijkmatig tussen aardappelplakjes verdeeld wordt. Met een spatel aardappelplakjes in het ei drukken. De omelet op laag vuur in 5 minuten gaar en goudbruin bakken.

3. Een groot bord of deksel op de omelet leggen. De koekenpan keren en de omelet op het bord of deksel laten glijden. De omelet op een platte schaal schuiven en laten afkoelen. De aardappelomelet in kleine puntjes snijden.

Voorbereiden ca. 30 minuten

Wachttijd ca. 30 minuten

Bevat per eenpersoonsportie 170 kilocalorieën – 13 g vet – 7 g eiwit – 6 g koolhydraten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: