Galette van zalm, kruidenricotta en prei met polentabodem

Heey,

Hmmm, dit is echt een heel lekker recept. Het is een soort pizza, maar dan oogt hij lekker rustiek en heeft leuke twists. Bijvoorbeeld de bodem, die is gemaakt van polenta en heeft dus een eigenaardige, maar lekkere structuur. De bodem is gemaakt van heerlijke kruidenricotta, terwijl ze normaal tomatensaus op de bodem smeren. Prei is ook niet gebruikelijk om op een pizza te doen. Maar juist die prei combineert zo lekker met de ricotta en de zalm. Echt een aanrader is dit!

Voor 2 galettes

Voor de bodem:

– 150 g polenta

– 100 g bloem

– 1/2 tl zout

– 5 g gedroogde gist

– 125 ml warm water

– klein schepje suiker 

Voor de kruidenricotta:

– 200 g ricotta

– hand bieslook

– hand basilicum

– peper en zout

– 1 tl citroensap

Voor de topping:

– 1 grote zalmfilet (250 g)

– 1 prei

– 1 tl dragon

– 2 grote tomaten

– 100 g geraspte kaas

Meng het water met de gist. Kneed de polenta, bloem, water met gist, zout en suiker door elkaar tot een bol deeg. Wikkel het in plastic folie en dek in een kom af op een warme plek, laat minimaal een halfuur rijzen.

Snijd de prei in ringen. Bak in een koekenpan met de dragon ongeveer 4 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.

Maak de kruidenricotta. Hak de bieslook en basilicum fijn. Roer de kruiden, het citroensap, en de peper en zout door elkaar. 

Snijd de zalm in blokjes. Snijd de tomaat in plakjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel het deeg in tweeën. Rol ze dun uit, in een ronde vorm. Hoeft niet heel precies mooi te zijn, het is een galette dus je vouwt de randen straks naar binnen.

Verdeel de kruidenricotta ruim over de bodem. Hou nog wel een beetje deeg onbesmeert aan de buutenrand. Verdeel dan de prei erover, en vervolgens de zalm en tomaat. Maak af met de gerapste kaas.

Vouw de buitenranden naar binnen. Zet de pizza’s/galettes 30 minuten in de oven.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Byfashionblog schreef:

    Lijkt me super lekker!😍

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s