Gegrilde aubergine met frisse yoghurtsaus en granaatappel

Hee,

Ik heb de Midden-Oosterse keuken ontdekt. Het is zo ontzettend verrassend lekker, wat die keuken allemaal biedt. Dit is typisch Midden-Oosters eten, ze gebruiken veel aubergine en granaatappel. Laat dat nou net allebei in dit recept zitten. Het sausje is echt heel erg lekker, die is gemaakt op basis van yoghurt en smaakt lekker fris. 

Ingredienten:

– 200 ml yoghurt

– 50 ml olijfolie

– 1 tl citroenrasp

– 1 el za’atar

– peper en zout

– 1 tl honing

– 2 aubergines

– 1/2 granaatappel

– koriander, om te garneren

Snijd de aubergines in de lengte. Strooi flink zout op elke plak en laat minimaal een kwartier intrekken.

Roer de yoghurt met de olijfolie en wat peper en zout.

Spoel de plakken aubergine af, en dep droog. Bak ze aan elke kant in olijfolie.

Meng de yoghurt met de honing, olijfolie, citroenrasp, peper en zout en za’atar.

Serveer de aubergine plakken met de yoghurtsaus en granaatappelpitjes. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s