Sinaasappelyoghurt met gepofte quinoa #P51challenge

Hee,

Weer een pagina 51 receptje vandaag. Ik maakte deze ‘Sinaasappelyoghurt met gepofte quinoa’. Om eerlijk te zijn heb ik hem zelf niet gegeten. Ik houd namelijk absoluut niet van yoghurt, ik kan geen hap ervan door me keel krijgen. Hoewel ik het zo erg probeer lekker te vinden. Trouwens, in sommige gevallen vind ik yoghurt wel smakelijk. In hartige gerechten of in tzatziki bijvoorbeeld. Maar in toetjes, zoals deze vind ik het helaas echt niet lekker. Ik maakte hem dus voor mijn moeder, die yoghurt heerlijk vindt. Het recept komt uit het kookboek: Eerlijk Eten van Fair Trade.

Voor 4 personen

Bereidingstijd 15 min

Ingredienten

– 50 g hazelnoten

– 1 sinaasappel

– 800 ml yoghurt

– 4 gedroogde, omgezwavelde abrikozen

– 4 gedroogde vijgen

– 4 dadels

– 8 el gepofte quinoa

Bereiding:

1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Laat ze iets afkoelen en hak ze in grove stukjes.

2. Rasp de schil van een sinaasappel en pers het sap eruit. Roer beide door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over de 4 kommetjes.

3. Snijd het gedroogde fruit en de dadels in kleine stukjes. Verdeel over de yoghurt en schep de noten en gepofte quinoa erover.

Tip: Voeg wat extra havervlokken of muesli toe voor een extra stevig ontbijt. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: