Vega ovenschotel met champignons en spinazie

Heey,

Over de naam van dit recept heb ik serieus lang zitten nadenken. Ik kan het een hele omschrijving geven, het is een ovenschotel met champignons, vega gehakt, spinazie en verse kruiden. En wat kaas erover. Hoe je het ook wilt noemen, het is echt ontzettent lekker! Ik maakte het in de vega week, dus heb ik daarom vega gehakt gebruikt. Gewoon gehakt kan ook gewoon hoor. 

Ingredienten voor 3 personen:

– 100 g kastagnechampignons

– 150 g gewone champignons

– 70 g portobello’s 

– 300 g spinazie

– 50 g pijnboompitten

– 250 g vegetarisch gehakt

– een handje verse tijm

– een hand verse salie

– een scheut rode wijn

– 100 g geraspte kaas

– 100 ml melk

– 2 uien

Snijd de champignons (de drie soorten) in stukjes. Hak ook de salie fijn. Rits de tijm van de takjes. Snijd de uien in ringen.

Bak de uien in ruim olie of boter. Voeg de champignons toe. Voeg dan de spinazie toe. Als deze geslonken is, voeg je het vega gehakt toe. Roer, en voeg een scheutje rode wijn, de melk, salie, tijm en pijnboompitten eraan toe.

Doe dit mengsel in een ovenschaal. Doe er gerapste kaas over, en zet 10 minuten op de grill in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s